Incendiul de vegetație din sud-vestul Franței a fost izolat, anunță autoritățile

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Incendiul de vegetație care face ravagii începând de luni în sud-vestul Franței și care a ars peste 3.700 de hectare de teren în regiunea viticolă Medoc a fost izolat, au anunțat joi autoritățile locale.

"Incendiul nu a făcut niciun progres. Nu au ars noi suprafețe. Nu există noi evacuări", a declarat biroul prefectului în actualizarea de dimineață a situației, adăugând că aproape 1.000 de pompieri au luptat cu flăcările pe parcursul nopții.

Incendiul, care a distrus patru case și mai multe clădiri, a determinat autoritățile să evacueze peste 1.800 de persoane la începutul acestei săptămâni, conform Reuters.

 

Franța, ca și restul Europei, a trebuit să facă față valurilor de căldură și secetei din timpul verii,

 

Franța, ca și restul Europei, a trebuit să facă față valurilor de căldură și secetei din timpul verii, care au provocat multiple incendii de vegetație pe întreg continentul.

Aproape 65.000 de hectare (250,97 mile pătrate) au fost cuprinse de flăcări până acum în Franța în acest an, jumătate dintre acestea în sud-vestul Franței - de șase ori mai mult decât media pe întregul an pentru perioada 2006-2021, potrivit datelor furnizate de Sistemul european de informații privind incendiile forestiere.

Vezi și:

Taifunul Muifa: Peste 1 milion de oameni evacuaţi şi sute de zboruri anulate. Este cel mai violent din 2022

 

Taifunul Muifa, cel mai violent din 2022, a lovit joi coasta de est a Chinei, provocând evacuarea preventivă a peste un milion de persoane şi anularea a sute de zboruri la Shanghai, informează AFP. Autorităţile nu au raportat însă decese, răniri sau pagube majore, în parte din cauza punerii în aplicare a numeroase măsuri preventive.

Muifa este cel mai puternic taifun care a lovit Shanghai-ul, cel mai populat oraş din China, cu 25 de milioane de locuitori, cel puţin din 1949, potrivit televiziunii de stat CCTV. Confruntaţi cu riscul de inundaţii sau de deteriorare a locuinţelor, 426.000 de locuitori din Shanghai au fost evacuaţi preventiv, la fel ca şi 1,26 milioane de locuitori din provincia învecinată Zhejiang (est), potrivit CCTV.

Presa chineză a prezentat înregistrări cu poliţia din Shanghai în uniforme galben-fluorescente mergând din uşă în uşă în cartierele vechi înainte de a urca locuitorii în autobuze şi de a-i muta în săli de sport. În alte imagini se puteau vedea locuitori cu umbrele şi pături, cărora li se ofereau tăiţei instant şi sticle de apă.

Continuă știrea aici..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel