Incendiu puternic de vegetație în Teleorman. Traficul rutier, oprit pe ambele sensuri  

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Incendiu puternic de vegetație în Teleorman. Traficul rutier, oprit pe ambele sensuri. Sursa - ISU Teleorman
Incendiu puternic de vegetație în Teleorman. Traficul rutier, oprit pe ambele sensuri. Sursa - ISU Teleorman

Traficul rutier este blocat, duminică după-amiază, pe DN 6, în apropiere de localitatea Vităneşti, din cauza unui incendiu de vegetaţie, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Conform sursei citate, pe DN 6, la kilometrul 75, în apropiere de localitatea Vităneşti din judeţul Teleorman, circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers din cauza unui incendiu de vegetaţie care afectează vizibilitatea în zonă.

Valorile de trafic sunt în creştere pe ambele direcţii. Se estimează reluarea circulaţiei în 45 de minute, arată sursa citată.

 

Vezi și:

 

Valul de căldură declanșează incendii de vegetație în toată Europa

 

Valul de căldură toridă care a lovit Europa a declanșat zeci de incendii de vegetație. Temperaturile au depășit pe alocuri 45 de grade Celsius. 

Mii de pompieri s-au luptat miercuri cu peste 20 de incendii care au făcut ravagii în Portugalia și în vestul Spaniei, amenințând satele și perturbând vacanțele turiștilor, pe fondul unui val de căldură care a ridicat temperaturile la peste 45 de grade Celsius (113 grade Fahrenheit) în unele părți ale Europei, transmite Reuters.

În Franța, sute de pompieri, sprijiniți de șase avioane cu apă, au luptat împotriva a două incendii de vegetație în sud-vestul țării, care au determinat evacuarea a mii de rulote, a declarat prefectul Girondei, Fabienne Buccio. În Santiago de Guarda, în districtul portughez central Leiria, Albertina Francisco se străduia să își stăpânească lacrimile în timp ce un nor de fum negru se ridica deasupra micului sat.

 

Val de căldură în Spania, cu 84 de victime în doar 3 zile și zeci de incendii. Premierul Sanchez: „Nivel extrem de risc”

 

"A fost foarte greu", a declarat Francisco, în vârstă de 42 de ani, care își ajuta sora bolnavă să se evacueze. "Nimeni nu a ajutat - pompierii și avioanele (de bombardament cu apă) au ajuns aici abia acum... Statul trebuie să facă mai mult pentru a ne ajuta".

Unii săteni au salvat animalele de companie, în timp ce alții i-au ajutat pe pompieri să lupte cu flăcările.

 

Autoritățile din Leiria, Spania, au blocat șoselele

 

În Leiria, unde peste 3.000 de hectare au ars până acum, autoritățile au blocat autostrăzile principale și străzile secundare, deoarece vântul puternic a îngreunat lupta pompierilor cu flăcările. Cea mai importantă autostradă din Portugalia, care leagă capitala Lisabona de Porto, a fost, de asemenea, blocată din cauza unui alt incendiu mai la nord.

Aproape 900 de pompieri se luptau cu trei incendii active numai în Leiria, în timp ce în întreaga Portugalie continentală erau 2.841 de pompieri la sol și 860 de vehicule.

 

Portugalia, afectată de secetă

 

În regiunea Algarve din sudul Portugaliei, populară printre turiști, un incendiu a izbucnit în orașul Faro și s-a extins la stațiunea de lux Quinta do Lago. Videoclipurile partajate online au arătat flăcările apropiindu-se de vile, arzând palmieri și părți din terenurile de golf.

Aproximativ jumătate din Portugalia, afectată de secetă, va rămâne joi în alertă roșie pentru condiții de căldură extremă, cele mai ridicate temperaturi fiind așteptate în districtele Santarem și Castelo Branco, a anunțat institutul meteorologic IPMA.

Cea mai ridicată temperatură de miercuri a fost înregistrată în orașul Lousa, în centrul țării, la 46,3 grade Celsius, cu un grad sub recordul din 2003.

Pensionarul Antonio Ramalheiro a acuzat gestionarea inadecvată a pădurilor, pe lângă valul de căldură, pentru incendiile de vegetație.

Un val de căldură lovește Germania: temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius

"Este înfricoșător când vine focul", a declarat bărbatul în vârstă de 62 de ani. "Dacă ajunge la casă este un dezastru... pierzi totul".

Cel puțin 135 de persoane au suferit răni, în principal minore, de când au început incendiile în Portugalia, săptămâna trecută, iar aproximativ 800 de persoane au fost evacuate din casele lor, potrivit Autorității de Protecție Civilă.

 

Valul de căldură se extinde

 

Organizația Meteorologică Mondială a avertizat marți că valul de căldură se extinde și se intensifică în mari părți ale Europei.

Având în vedere că schimbările climatice provocate de om declanșează secete, se așteaptă ca numărul incendiilor de vegetație extreme să crească cu 30% în următorii 28 de ani, potrivit unui raport al ONU din 2022, publicat în februarie. În regiunea Extremadura din vestul Spaniei, la granița cu Portugalia, pompierii au luptat cu un incendiu care a cuprins provincia Salamanca din regiunea Castilia și Leon, arzând peste 4.000 de hectare.

Părți din regiunile Extremadura, Andaluzia și Galicia au fost declarate în alertă roșie pentru căldură extremă, a anunțat serviciul de meteorologie spaniol AEMET, adăugând că cea mai ridicată temperatură din țară a fost miercuri de 45,6 grade Celsius în provincia Huelva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel