Incendiu DEVASTATOR în Spania

Andi Miron |
Data publicării:

Sute de pompieri au fost mobilizaţi miercuri pentru a lupta împotriva unui incendiu de pădure în Catalonia (nord-estul Spaniei) care a devastat 3.500 de hectare de teren pe fondul vânturilor violente şi caniculei, a anunţat guvernul regional într-un comunicat, transmite AFP, citat de Agerpres.

Incendiul, care a izbucnit la orele 14.30 (12.30 GMT) pe teritoriul comunei Torre del Espanol, a dus la evacuarea a peste 20 de persoane şi închiderea mai multor drumuri.

Pompierii erau ajutaţi de 15 avioane de stins incendii în lupta împotriva flăcărilor, care s-au propagat rapid din cauza vânturilor violente şi a temperaturii care a atins 35 de grade, potrivit autorităţilor.

Ministrul de interne al guvernului regional al Cataloniei, Miquel Buch, a informat că incendiul a distrus 3.500 de hectare în primele şase ore şi ameninţă să devasteze 20.000 de hectare dacă nu este ţinut sub control.

Incendiul a izbucnit în timp ce un val de căldură adus de vânturile fierbinţi dinspre Sahara se întinde peste Europa, cu temperaturi depăşind 40 de grade aşteptate joi şi vineri în Franţa, Spania şi Grecia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel