Incendii în Franţa: pompierii europeni rămân mobilizaţi în sud-vest. 7.400 de hectare de pădure de pin, distrusă de flăcări

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 360 de pompieri europeni, dintre cei 650 recrutaţi, erau în continuare mobilizaţi marţi pentru a neutraliza numeroasele focare care ardeau în perimetrul vastului incendiu survenit în sud-vestul Franţei, unde 7.400 de hectare de pădure de pin a fost distrusă începând cu iulie, potrivit AFP.

Cei 146 de ''strazacy'' polonezi, asistaţi de 21 de vehicule, 141 de ''Feuerwehrleute'' germani şi austrieci şi 77 de pompieri români au fost desfăşuraţi săptămâna trecută în această zonă de pe coasta atlantică, în cadrul mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, creat în 2001.

Un sprijin apreciat în contextul în care focul ''continuă să ardă în subsol, într-un sol turbos'', potrivit locotenent-colonelului pompierilor din Gironde (departament din sud-vest), Laurent Pham, intervievat de AFP, transmite Agerpres.

''Misiunea noastră este acum să stingem punctele fierbinţi, să continuăm munca de la lizieră şi să securizăm pistele pentru a evita o nouă reluare a focului, care a fost limitat, dar nu este încă ţinut sub control'', a continuat el. Iar miza este majoră având în vedere o nouă creştere a temperaturilor preconizată pentru săptămâna viitoare, potrivit locotenent-colonelului Pham.

În plus, 21 de pompieri polinezieni sunt aşteptaţi la faţa locului, în timpul serii, cărora li se vor alătura pompieri din Réunion şi Mayottem, două teritorii franceze situate în Oceanul Indian.

Potrivit parchetului din Bordeaux, în cazul acestui incendiu izbucnit pe 9 august, la o lună după două incendii gigantice în aceeaşi zonă, ''niciun element nu permite să bănuim o origine criminală''.

Săptămâna trecută, ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a sus că bănuieşte o acţiune de incendiere în cazul acestui nou incendiu, după ce opt focuri, la câteva sute de metri distanţă, au izbucnit într-o oră.

Ipoteza criminală este în schimb privilegiată în ceea ce priveşte primele focare izbucnite în acest sector la jumătatea lui iulie. A fost deschisă o anchetă judiciară pentru ''distrugere prin incendiere''. 

Pompierii români, elogiați în Franța. Oamenii au scris "Mulțumesc!" pe un banner și l-au întins în centrul localității

 

Pompierii români sunt elogiați de presa din Franța și apreciați de locuitorii din zonele lovite de incendii. Intr-un sat din Gironde, trecătorii pot vedea o banderolă pe care scrie "Mulțumesc!".

Vezi aici FOTO.

 

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel