Încă un pod din Neamț s-a surpat, la nici două luni după prăbușirea celui din Luțca. S-a căscat o gaură imensă în mijloc - FOTO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Autorităţile din județul Neamţ au anunţat că s-a surpat o bucată din podul de pe DN 15 B, în zona localităţii Petru Vodă. Poliţiştii au restricţionat traficul în zonă pentru maşinile de mare tonaj, iar celelalte circulă alternativ. Incidentul survine la nici două luni de la prăbușirea podului de peste râul Siret, din localitatea Luțca, un alt pod a pus în pericol traficul rutier.

O bucată din podul de pe DN 15B, în zona localităţii Petru Vodă, din Neamț s-a surpat. Poliţiştii au restricţionat pentru câteva ore traficul în zonă pentru maşinile de mare tonaj, ulterior fiind montate semafoare.


"UPDATE 01/08 : 20 h A fost luată măsura restricționării circulației autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone. Traficul pentru autoturisme cu masa mai mică de 3,5 tone se desfășoară pe un fir, alternativ., ne informează IGPR prin Infotrafic.

ȘTIRE INIȚIALĂ În cursul acestei după amiezi, pe DN15B, în localitatea Petru Vodă s-a produs o degradare la podul de la km 7 + 280, partea dreaptă, placa carosabilă dintre două grinzi a cedat pe o lungime de circa 3m și o lățime de 0,8. Consecutiv producerii degradării, zona a fost semnalizată, iar traficul a fost întrerupt, la fața locului fiind mobilizată echipa districtului Călugăreni. Din primele evaluări, incidentul s-a produs datorită suprasolicitării, podul respectiv nefiind semnalat cu probleme de la ultima revizie efectuată de experți. O echipă a DRDP Iași se va deplasa în scurt timp la locul incidentului în vederea luării celor mai grabnice măsuri pentru refacerea suprafeței și asigurarea traficului. Recomandăm celor ce intenționează să tranziteze DN15B între Poiana Largului și Tg. Neamț, să folosească alternativa DN 15 până în Piatra Neamț și apoi DN 15C spre Tg. Neamț, alternativă viabilă pentru ambele sensuri de tranzit, cu mențiunea respectării restricțiilor de tonaj de pe traseu", se arată într-o comunicare oficială a DRDP Iași.

Avertizare emisă și de ISU Neamț

 

"Pompierii de la Garda 2 de intervenţie Poiana Teiului intervin pentru asigurarea zonei ca urmare a desprinderii unei bucăţi din structura căii de rulare a podului de pe DN 15 B în comuna Poiana Teiului, în zona intersecţiei spre Mănăstirea Petru Vodă”, anunţa, luni seară, ISU Neamţ.  

Centrul Infotrafic a precizat că incidentul a survenit la  kilometrul 8+600 metri. 

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza surpării carosabilului pe un pod pe DN 15B Târgu Neamţ – Poiana Largului, la kilometrul 8+600 metri, în zona localităţii Petru Vodă, judeţul Neamţ, a fost luată măsura restricţionării circulaţiei autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone”, a transmis Centrul Infotrafic.

Amintim că la începutul lunii iunie, tot în județul Neamț, un pod rutier peste râul Siret s-a rupt, iar un autocamion şi o autoutilitară au fost surprinse în accident. În urma acestui eveniment, un bărbat a fost rănit.

Podul fusese reabilitat recent, fiind unul dintre obiectivele intens promovate de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel