Iranul stă pe un butoi de pulbere: Peste 3.000 de cazuri noi de COVID înregitrate în 24 de ore

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Iranul a anunţat luni aproximativ 3.000 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cea mai mare creştere zilnică înregistrată în ultimele două luni în această ţară, transmit AFP şi Xinhua. 

''Se pare că oamenii cred că acest coronavirus este terminat, dar suntem departe de asta şi am putea asista în orice moment la un (alt) vârf periculos'', a avertizat ministrul sănătăţii iranian Said Namaki, într-un interviu televizat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, în Iran au fost consemnate 2.979 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, ceea ce aduce numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 în această ţară la 154.445.

Noul coronavirus a cauzat moartea a 7.878 persoane în republica islamică, dintre care 81 în ultimele 24 de ore.

În provinciile Hormozgan (sud), Kermanshah (vest) şi Sistan-Balucistan (sud-est) se înregistrează noi focare de COVID-19, a indicat Namaki. Jumătate dintre victimele înregistrate în ultimele 24 de ore în Iran au fost localizate în trei provincii, a adăugat el, fără a preciza însă numele acestora.

Numărul noilor cazuri înregistrate zilnic în Iran a cunoscut o creştere constantă după 2 mai, data când ţara anunţase un minim al epidemiei în ultimele două luni, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel