„Împăratul“ român, prins în Irlanda: A ordonat „să-l facă tocăniță” pe fostul cuscru a lui Adrian Minune

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ioan Anton, cunoscut sub numele de „Împăratul”, a fost capturat de autorităţile irlandeze. Românul este acuzat de mai multe infracțiuni grave, printre care și uciderea lui Virgil Bușă, fostul „cuscru” al lui Adrian Minune.

Presupusul cap interlop român, Ioan Anton, a fost ridicat luni de unitatea de extrădare a Biroului Național de Investigații Criminale din Garda din nordul Dublinului. Poreclit Împăratul, el a fost unul dintre cei mai căutați infractori români de către Interpol, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare de către autoritățile române.

Anton urmează să fie judecat în România pentru asasinarea lui Virgil Bușă, în vârstă de 37 de ani, la Piața Academiei din Navan, Co Meath, pe 10 aprilie 2014. „Anton a fost o țintă majoră pentru garda de mai mulți ani și acum se va confrunta cu extrădarea pentru a fi judecat pentru o infracțiune foarte gravă. A fost o crimă brutală, iar autoritățile române sunt hotărâte să facă dreptate pentru că era cetățean român.”

Potrivit rapoartelor din România, Bușă a fost vizat pentru că a încercat să își înființeze propria rețea de prostituție în Irlanda. Pentru îndrăzneala sa, el a fost obligat să plătească bani de protecție către Anton. Virgil Bușă era tatăl lui Franco, fostul iubit al fiicei lui Adrian Minune.

Bătut de gorilele Împăratului, Bușă a sărit pe geam

 

Numai că imediat după ce bordelul lui Virgil a fost înființat, pe 9 aprilie 2014 a fost atacat de o bandă. Cinci oameni l-au bătut înainte să sară pe fereastra de la primul etaj pentru a scăpa, dar a fost urmărit de bandă și atacat din nou.

„La data de 09.04.2014, suspectul A. I i-a convocat la o întâlnire în locuinţa sa, situată într-o localitate din Irlanda, pe inculpaţii Bîrligea Liviu, Martinaş Mihai Ionuţ, Păunescu Gabriel-Nicu, Vîrlezeanu Corneliu, Păuc Ionuț precum şi pe alţi suspecţi pentru a le transmite membrilor grupării locația unde se află victima, modul în care urmează să acționeze şi a pus la dispoziție armele cu care să exercite actele de violență. Cu ocazia acestei întâlniri, suspectul A. I. le-a transmis membrilor grupării ”să-l facă tocăniță” și să exercite acte de violență asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei”, au spus procurorii în dosarul care îl viza pe Împărat, citați de presa din România.

Bușă a fost dus la spitalul Blanchardstown, dar a murit zece zile mai târziu. În urma atacului, Anton s-a făcut nevăzut. Autoritățile cred că a petrecut ceva timp în Marea Britanie înainte de a se întoarce în Irlanda.

Potrivit The Irish Sun, Anton se specializase în traficul de persoane și în furtul din bancomate. Însă, conform profilului realizat de Polița Română, Anton era căutat și pentru șantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat și instigare la tâlhărie calificată. Din cauza numărului mare de infracțiuni, majoritatea comise cu violență, Ioan Anton riscă să fie condamnat la închisoare pe viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel