Imigrantă, devenită simbol al integrării în Italia, violată și ucisă la ferma sa de capre

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
imigranta_ucia_italia
imigranta_ucia_italia

O imigrantă care a devenit simbol al integrării în Italia, ţara ei de adopţie, a fost ucisă la ferma unde creştea capre pentru afacerea sa. Anunțul a fost făcut miercuri de poliţia italiană, potrivit Reuters.

Un angajat din Ghana care lucra la ferma din Trentino, în nordul Italiei, a recunoscut că a violat-o şi ucis-o cu un ciocan pe Agitu Ideo Gudeta, în vârstă de 42 de ani, imograntă din Etiopia, informaţie neconfirmată deocamdată, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, conform Agerpres. Agitu a fugit în 2010 din capitala etiopiană Addis Abeba

Agitu, fugită în 2010 din capitala etiopiană Addis Abeba pe fondul reprimării protestelor legate de accesul investitorilor străini la terenurile agricole, a beneficiat, odată ajunsă în Italia, de politicile care permiteau fermierilor să lucreze terenuri agricole abandonate.  Instalată pe un astfel de teren în Valle dei Mocheni, şi-a făcut o fermă de capre, ajungând să aibă, în 2018, 180 de capete şi devenind cunoscută pentru brânza şi produsele cosmetice produse la ferma sa, La Capra Felice.

 

Povestea ei, prezentată de presa internaţională 

 

Povestea ei a fost prezentată de presa internaţională ca un exemplu de „poveste de succes” de integrare a migranţilor, într-un moment în care în Italia ostilitatea faţă de migranţi era în creştere, alimentată de formaţiunea de extrema dreaptă La Liga.

Agitu a fost, de altfel, acum doi ani ţinta unei agresiuni cu motivaţie rasistă din partea unui vecin, care potrivit presei i-a cerut atunci să plece, adresându-i-se cu apelativul „negresă împuţită”. Autorul agresiunii, care l-a atacat şi pe un colaborator din Mali al etiopiencei, a fost ulterior condamnat de tribunalul din Trento la 9 luni închisoare pentru vătămare corporală, în timp ce acuzaţia de hărţuire motivată de discriminare rasială nu a fost reţinută, au relatat media italiene.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel