Ilan Laufer, EXPLICAŢII privind "Legea Repatrierii": "NU am propus casă şi maşină GRATIS pentru românii din DIASPORA"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ilan Laufer a explicat proiecdtul său de lege privind repatrierea românilor din diaspora, care le asigură acvestora anumite facilităţi în cazul în care doresc să se întoarcă acasă.

"Legea Repatrierii", cum a fost ea numită, a fost lansată în dezbatere publică în aceast săptămână şi a fost primită cu un val de reacţii negative în mediul online, potrivit lui Laufer.

"Foarte multă lume a reacționat online că le dau casă și mașină gratis românilor, că am propus acest lucru. Nu, am propus cu totul și cu totul altceva", a declarat acesta pentru DC News.

Laufer a explicat apoi exact ce beneficii le oferă românilor care doresc să se întoarcă în ţară şi condiţiile pe care aceştia trebuie să le îndeplinească.

"Am propus ca cei care sunt plecați în străinătate, sunt cetățeni români, vor să se întoarcă în țară, îndeplinesc criteriile legi - adică măcar o perioadă de ședere în acea țară (n.r. minimum 3 ani), care poate fi dovedită prin anumite documente (n.r. exemplu: contract de muncă, contract de închiriere locuință) - (...) să aibă posibilitatea să primească statutul de repatriat. Odată ce-l ai - statutul de repatriat n.r. - statul român trebuie să-ți faciliteze câteva chestiuni: 

- să ai acces la programul Prima Casă Diaspora - o versiune a programului Prima Casă, doar că vor avea acces la ei cetățenii români din străinătate, care nu vor fi nevoiți să vină cu adeverință de venit din România, pentru că nu au de unde să vină. Nu le dăm casă de 500.000 de euro, ci un plafon, vin cu un avans, statul garantează creditul, deci fix ca în programul ”Prima Casă”. (...)

- reintegrarea cetățenilor români, prin redobândirea culturii și limbii române pentru copii, în programe After School. 

- decontarea a două bilete de avion dus-întors, biletele de repatriere să fie suportate de către Ministerul Transporturilor, dar și un container prin care să-și aducă lucrurile înapoi. 

- ștergerea datoriilor fiscale celor care au plecat - evident, până într-o anumită sumă care face sens. Nu se mai întorc altfel! 

- asigurări de sănătate pentru primul an", a mai precizat Laufer pentru DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel