Italia. Haos în aeroporturi din cauza grevei Alitalia. Cursele spre România sunt afectate

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Greva Alitalia a creat haos la Roma
Greva Alitalia a creat haos la Roma

Transportul aerian este grav afectat din cauza grevei companiei Alitalia. Angajații au blocat autostrada care leagă Roma de aeroportul Fiumicino. Oamenii spun că nu vor relua activitatea sub nicio formă. Peste 60% din zborurile programte sunt anulate.

Pasagerii care aveau bilete achiziționate de la compania Alitalia s-au trezit cu zborurile anulate. Angajații au suspendat activitatea, nemulțumiți  

că această companie va ceda locul unui alt transportator, de stat, începând cu data de 15 octombrie, informează TVR. Prin urmare, vor fi reduceri masive de personal, compania ITA dorind să angajeze foarte puțini salariați AliItalia și să le ofere un salariu mult mai mic. Cursele spre România nu au avut de suferit, ci doar au avut mici întârzieri.

Compania aeriană a ajuns în pragul falimentului, astfel încât a fost nevoită  facă partenriate cu investitori mai mari,

„De fiecare dată a reuşit să fie salvată, deşi singurul rezultat a fost prelungirea agoniei sale”, spune Giovanni Orsina, directorul Şcolii de Guvern la Universitatea LUISS din Roma, potrivit Ziarul Financiar.

Compania a anunțat încă din luna august că va sista vânzarea biletelor de avion și va derula doar zborurile programate.

 

Sindicatele au cerut intervenția Guvernului. Cum se va circula până pe 15 octombrie 

 

Sindicatele au cerut sprijinul Guvernului italian. Acestea vor majorarea indemnizației de concediere, dar și transferul mai multor angajași către noua companie de stat.

„Nu este acceptabil ca aproximativ 7500 de angajați, care sunt lăsați în afara planului de angajare, să-și piardă locurile de muncă și să nu aibă sprijin financiar. Vrem perspective solide, în ceea ce privește salariile și relocarea angajaților”, a transmis un  angajat, potrivit Știrile Pro TV.

Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis deja o avertizare de călătorie pentru români și poate fi luată în calcul în continuare, deoarece greva ar putea continua și în zilele următoare.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel