IGPR: Român condamnat în Marea Britanie la 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru exploatare sexuală

Alexandra Curtache |
Data publicării:
IGPR: Român condamnat în Marea Britanie la 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru exploatare sexuală / sursa foto: Flickr.com
IGPR: Român condamnat în Marea Britanie la 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru exploatare sexuală / sursa foto: Flickr.com

Un cetăţean român a fost condamnat de autorităţile din Marea Britanie la 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru exploatarea sexuală a două persoane, la numai câteva luni de la informarea transmisă de Poliţia Română colegilor britanici.

"În cursul lunii martie 2022, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, în baza informaţiilor obţinute cu privire la situaţia de risc şi exploatare a două tinere românce pe teritoriul Marii Britanii, au transmis cu operativitate aceste date autorităţilor britanice prin intermediul canalelor de cooperare poliţienească internaţională, în vederea verificării situaţiei şi salvării celor două victime", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri. 

 

Victimele erau obligate să întrețină relații sexuale pe bani



Operaţiunea de salvare desfăşurată de poliţiştii din Leeds a condus la arestarea unui bănuit, cetăţean român, şi eliberarea celor două victime, ce ar fi fost exploatate sexual de acesta.

"Din cercetări a reieşit că tinerele ar fi fost recrutate din România, fiind ulterior transportate în Regatul Unit al Marii Britanii, unde ar fi fost obligate prin ameninţări şi violenţă să practice prostituţia, fiind cazate la mai multe adrese situate pe teritoriul Marii Britanii", arată sursa citată.

Persoanele cu care victimele ar fi fost obligate să întreţină relaţii sexuale contra unor diferite sume de bani ar fi fost racolate prin intermediul unor anunţuri postate de către cel în cauză.

Un român a fost arestat preventiv pentru trafic de migranţi. Poliția a depistat zeci de străini într-o acţiune de combatere a migraţiei

 

Un cetăţean român a fost condamnat de autorităţile din Marea Britanie la 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru exploatarea sexuală



În 4 luni de la informarea transmisă de Poliţia Română poliţiştilor britanici, respectiv în luna iulie, bănuitul, cetăţean român, a fost judecat şi condamnat la executarea pedepsei cu închisoarea de 11 ani şi opt luni pentru exploatarea sexuală a celor două victime.

"Acest caz reflectă reacţia rapidă a Poliţiei Române în faţa situaţiilor de risc în care se pot afla victimele exploatării, subliniază buna şi eficienta cooperare a forţelor de poliţie române şi britanice, precum şi angajamentul acestor instituţii în lupta împotriva traficului de persoane", precizează IGPR, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel