Igor Dodon ar putea ajunge în atenția lui Kovesi. Plângere la Parchetul European

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Iurie Reniță, actual deputat al Republicii Moldova și fost ambasador în România, a anunțat că va depune o plângere la Parchetul European, structură condusă de Laura Codruța Kovesi, cu privire la sacoșa de bani care ar fi fost primită de către președintele Igor Dodon de la oligarhul Vladimir Plahotniuc, în condițiile în care, în mod repetat, Procuratura Generală și Anticorupția au respins examinarea solicitărilor formulate de parlamentarul PPDA în cazul respectiv, potrivit Info Prut.

„În noile circumstanțe, după ce Procuratura Anticorupție a respins Cererea mea doar pentru a-l proteja pe Dodon și pe prietenii lui, mă văd obligat să fac un Demers Oficial către Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, cu solicitarea examinării integrale a dosarului de corupție și de trădare de patrie, avându-i în calitate de protagoniști pe Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Cu atât mai mult cu cât chiar ieri a fost completat integral Parchetul European, acesta devenind pe deplin funcțional. Cei care s-au obișnuit să folosească cu atâta iresponsabilitate și ineficiență banii Uniunii Europene, vor trebui să se obișnuiască deopotrivă să dea socoteală în fața unor procurori europeni cu adevărat independenți și echidistanți. Să nu considere „kuliokarii” (pungașii) că nu se vor găsi și pentru ei „ac de cojoc”!”, a specificat Iurie Reniță.

Deputatul din stânga Prutului a catalogat drept incredibilă viteza cu care Parchetul General și Anticorupția au examinat cererea sa de pagini, prin care solicita anularea ordonanței de refuz în începerea urmăririi penale și de clasare a procesului privind faimosul caz al pungii, în care protagoniștii sunt Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov.

„Exemplificăm: pe 22.07.2020 Procuratura Generală înregistrează Cererea mea cu nr.9-8d/20-4824, iar doar la o singură zi distanță (!), pe 23.07.2020, Procuratura Anticorupție deja o respinge ca fiind neîntemeiată, expediindu-mi și un răspuns (nr.7503 din 23.07.2020) cu miros de naftalină sovietică. Pentru bravii noștri procurori de la Procuratura Generală și cea Anticorupție o singură zi a fost suficientă ca să demonstreze că răspunsul la Cererea mea era demult pregătit de consilierii lui Dodon, doar că urma să fie aplicată o semnătură de la Procuratura Anticorupție. Toată această poveste (cu miros foarte rău) ne demonstrează că Procuratura, care a «păpat» milioane de euro de la contribuabilii europeni ca să fie reformată și să devină cu adevărat independentă, a uitat foarte repede de obligațiuni și a devenit cea mai dependentă de Dodon și de gașca socialistă a acestuia. Între timp v-ați obișnuit să utilizați deja și un vocabular european, dar nicidecum să acționați conform standardelor europene!”, a adăugat Iurie Reniță.
 

Anticorupția din stânga Prutului a respins denunțurile în cazul pungii cu bani
 

Procuratura Anticorupție din Republica Moldova dispunea neînceperea urmăririi penale în cazul pungii - în care se presupune că ar fi fost bani - după ce a examinat denunțurile depuse de Andrei Năstase și Iurie Reniță, care cereau investigarea circumstanțelor în care s-au petrecut faptele din înregistrarea video cu Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc.

Magistrații și-au motivat decizia prin faptul că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni. Ulterior, deputatul Iurie Reniță  a adresat o cerere repetată către procurorul general, Alexandru Stoianoglo, prin care solicita anularea ordonanței de refuz în începerea urmăririi penale și clasare a procesului penal pe cazul respectiv.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel