Harry și Meghan, supărați că cei doi copii nu vor primi titluri de ASR când vor fi numiți prinț și prințesă de Charles

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Harry și Meghan, supărați că cei doi copii nu vor primi titluri de ASR când vor fi numiți prinț și prințesă de Charles  / Foto: Captură video youtube
Harry și Meghan, supărați că cei doi copii nu vor primi titluri de ASR când vor fi numiți prinț și prințesă de Charles / Foto: Captură video youtube

Harry și Meghan sunt supărați că Archie și Lilibet, copiii lor, nu vor primi titluri de ASR când vor fi numiți prinț și prințesă de Charles.

 

Se așteaptă ca Archie, în vârstă de trei ani, și Lilibet, în vârstă de un an, să fie numiți oficial prinț și prințesă în viitorul apropiat, deoarece Charles a fost de acord să emită o Scrisoare Patentă pentru a acorda aceste titluri.

 

Soții Sussex au rămas "furioși" că copiii lor nu vor primi și ei titluri de ASR

 

Dar, în urma discuțiilor tensionate dintre noul rege din ultimele zile, soții Sussex au rămas "furioși" că copiii lor nu vor primi și ei titluri de ASR. 

Se spune că Harry și Meghan ar fi subliniat că fiicele prințului Andrew, Beatrice și Eugenie, au statutul de ASR, deși nu sunt membri ai familiei regale în activitate. 

O sursă a declarat pentru The Sun: "Harry și Meghan au fost îngrijorați de problema securității, iar faptul că sunt prinț și prințesă le aduce dreptul de a avea anumite niveluri de securitate regală.

'Au existat multe discuții în ultima săptămână. Au insistat ca Archie și Lilibet să fie prinț și prințesă.

'Au fost necruțători de când a murit regina. Dar au rămas furioși că Archie și Lilibet nu pot lua titlul de ASR.

'Aceasta este înțelegerea - pot fi prinț și prințesă, dar nu HRH, deoarece nu sunt membri ai familiei regale care lucrează'.

 

Archie și Lilibet au dreptul la aceste titluri după moartea reginei

 

Archie și Lilibet au dreptul la aceste titluri după moartea reginei, ca parte a regulilor stabilite de regele George al V-lea în 1917 - care au limitat numărul de membri ai familiei regale care folosesc HRH.

Meghan a susținut anterior că titlul de HRH i-a fost refuzat anterior lui Archie din cauza rasei sale. 

Iar când a fost întrebată dacă a fost "important" pentru Meghan ca Archie să fie numit prinț, ea a spus că nu are niciun atașament față de "măreția" titlurilor oficiale. 

Între timp, soții Sussex au încetat să mai folosească propriile lor stiluri HRH după ce au renunțat la statutul de membri ai familiei regale de rang înalt care lucrează pentru o viață în Los Angeles, iar ulterior au existat apeluri pentru ca titlurile lor de duce și ducesă să fie eliminate. 

 

Copiii oricărui suveran al acestor regate se vor bucura de stilul, titlul sau atributul de Alteță Regală

 

În 1917, regele George al V-lea a emis noi scrisori de brevet care limitau numărul membrilor familiei regale cu titlu de ASR. 

Regulile bunicilor reginei prevedeau că "copiii oricărui suveran al acestor regate și copiii fiilor oricărui astfel de suveran și fiul cel mai în vârstă în viață al fiului cel mai în vârstă al Prințului de Wales vor avea și în orice moment vor deține și se vor bucura de stilul, titlul sau atributul de Alteță Regală, cu demnitatea lor titulară de Prinț sau Prințesă prefixată la numele lor de botez respectiv sau cu alte titluri de onoare". 

Când Archie s-a născut al șaptelea în linia de succesiune la tron, în mai 2019, era prea departe în linia de succesiune.

Deși era strănepot al monarhului, nu era primul fiu născut al unui viitor rege, deci nu era automat prinț, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel