Haos semnificativ pe aeroporturile spaniole. Încă nu sunt pregătite pentru numărul mare de turiști din această vară, din cauza lipsei de personal

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Haos semnificativ pe aeroporturile spaniole. Încă nu sunt pregătite pentru numărul mare de turiști din această vară, din cauza lipsei de personal / Foto: Unsplash
Haos semnificativ pe aeroporturile spaniole. Încă nu sunt pregătite pentru numărul mare de turiști din această vară, din cauza lipsei de personal / Foto: Unsplash

Persoanele care călătoresc pe aeroporturile spaniole sunt avertizate să se pregătească pentru mai mult "haos semnificativ" în această vară.

Alianța turistică Exceltur a ales aeroporturile din sudul și nordul insulei Tenerife, Gran Canaria, Malaga și Mallorca pentru avertismente speciale.

Organizația spune că va exista un "haos semnificativ și major", deoarece aceste aeroporturi sunt deosebit de populare în rândul turiștilor.

Exceltur spune că este "urgent" să se îmbunătățească furnizarea de controale la frontieră pentru a încerca să îmbunătățească situația.

 

Haosul este creat de "explozia puternică" a cererii

 

Vicepreședintele Exceltur, José Luis Zoreda, a declarat că haosul este creat de "explozia puternică" a cererii și va fi deosebit de grav în aeroporturile care înregistrează cele mai multe sosiri de turiști. Printre acestea se numără toate aeroporturile din insulele Canare.

La aeroportul Madrid-Barajas, deficitul de personal la controlul pașapoartelor trebuie remediat 'urgent', a adăugat Zoreda.

Exceltur afirmă că autoritatea aeroportuară spaniolă, AENA, nu este vinovată de aceste probleme și a lăudat 'marele profesionalism' de care a dat dovadă până acum, având în vedere volumul semnificativ de turiști care sosesc în Spania în fiecare an.

Zoreda a spus că lipsa de personal este de vină, la care se adaugă impactul grevelor Ryanair și easyJet și anularea zborurilor.

El a îndemnat Ministerul de Interne să se asigure că există toate resursele polițienești necesare pe principalele aeroporturi turistice și în Madrid-Barajas pentru a facilita controlul pașapoartelor.

'Acestea cauzează probleme disuasive remarcabile și neplăceri pentru turiștii care vor să zboare în Spania', a spus el. 'Ministerul de Interne trebuie să pună la dispoziție mijloacele necesare pentru ca aeroporturile spaniole să continue să se evidențieze ca fiind cea mai bună poartă de intrare și ieșire a turiștilor din țara noastră'.

 

Și în Marea Britanie companiile aeriene anulează zboruri

 

Între timp, turiștii britanici s-au confruntat cu probleme interminabile și 'haos total' acasă, în Marea Britanie, deoarece companiile aeriene anulează zboruri și aeroporturile pierd bagaje.

BA a anulat 17.600 de zboruri până la sfârșitul lunii iunie, echivalentul a 2,8 milioane de locuri, spunându-le șefilor de la Gatwick și Heathrow că anulează peste 650 de zboruri către peste 70 de destinații, inclusiv Malaga, Ibiza, Palma, Faro și Atena, pentru a încerca să evite un haos mai mare la terminale. 

 

Aproape 1.000 de zboruri suplimentare au fost anulate în această lună

 

Compania aeriană a declarat că se confruntă cu "cea mai dificilă perioadă din istoria sa" și că, "din păcate", a fost nevoită să facă noi reduceri ale programului său.

Iar directorul operațional al EasyJet, Peter Bellew, a demisionat luni, pe fondul presiunii tot mai mari asupra companiei aeriene pentru a reduce întreruperile de zbor, conform Daily Mail. 

Demisia sa a venit în aceeași zi în care un pasager care aștepta la Aeroportul Manchester a postat pe Twitter o fotografie cu o coadă pentru a intra în Terminalul 3 care se întindea până în parcarea cu mai multe etaje.    

Iar în această dimineață, președintele executiv al Jet2, Philip Meeson, a criticat haosul "impardonabil" de pe aeroporturi, în timp ce grupul a raportat pierderi de 323,9 milioane de lire sterline pentru anul încheiat la 31 martie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel