Haos pe aeroporturile din SUA: Zboruri suspendate din cauza unei „pene de sistem”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Administraţia federală pentru aviaţie civilă (FAA) a SUA a anunţat miercuri că toate decolările de curse interne au fost suspendate până la ora 09.00 a.m. (14.00 GMT).

Pauza este necesară pentru ca „agenţia să valideze integritatea informaţiilor de zbor şi siguranţă”, a transmis FAA pe Twitter. Avioanele aflate deja în zbor şi-au putut continua cursa.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Karin Jean Pierre a transmis la rândul ei pe Twitter că preşedintele Joe Biden a fost înştiinţat în legătură cu această problemă şi că nu există în acest moment dovezi privind un atac informatic. Ea a menţionat că Biden a cerut Departamentului pentru transporturi să lanseze o anchetă.

FAA a anunţat ulterior că decolările au fost reluate, începând cu aeroporturile aglomerate din Newark (New Jersey) şi Atlanta (Georgia), în urma penei din cursul nopţii care a determinat întârzierea unui total de 32.578 de curse în interiorul, către sau cu plecare din SUA, până la ora 12.55 GMT, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor FlightAware. Alte 409 de curse au fost anulate.

 

Lufthansa şi Air France operează în continuare zboruri către şi dinspre SUA



Compania United Airlines a anunţat că a amânat temporar toate zborurile interne, în schimb Lufthansa (Germania) şi Air France au afirmat că operează în continuare zboruri către şi dinspre SUA.

FAA a indicat mai devreme că sistemul său NOTAM (Notice to Air Missions) a "căzut". Mai devreme în ianuarie o problemă similară cu un sistem diferit de control computerizat al zborurilor a determinat amânarea a zeci de curse în Florida.

Un total de 21.464 de zboruri erau programate să decoleze miercuri de pe aeroporturi din SUA, transportând un total de aproape 2,9 milioane de pasageri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel