Haos în trafic într-un oraș din Italia: mai mulți copii au mutat semnele de circulație pentru a face o farsă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Haos în trafic într-un oraș din Italia: mai mulți copii au mutat semnele de circulație pentru a face o farsă / Foto: Fanpage
Haos în trafic într-un oraș din Italia: mai mulți copii au mutat semnele de circulație pentru a face o farsă / Foto: Fanpage

Haosul a pus stăpânire pe străzile orașului San Donà di Piave din Italia, după ce un grup de copii cu vârste între opt și zece ani au pus la cale o farsă care a scăpat de sub control: cei mici au mutat semnele de circulație, fără să realizeze care ar putea fi consecințele.

Weekendul trecut, în zona Porta Nord din San Donà di Piave, mai mulți copii au decis să transforme orașul într-un labirint al confuziei, mutând cu pricepere și îndrăzneală mai multe semne rutiere.

Lucrările de reconfigurare a drumurilor care au avut loc în oraș în ultimele luni au fost pretextul perfect pentru această cascadorie neașteptată. Semnele temporare și barierele mobile erau răspândite pe străzi pentru a asigura siguranța traficului în timpul lucrărilor. Cu spiritul lor jucăuș și lipsit de inhibiții, copiii au îndepărtat și reamplasat aceste semne în mod arbitrar, transformând orașul într-un labirint absurd pentru șoferi.

Nemulțumiți suficient de cascadorie, copiii au chemat chiar și carabinierii, așteptând în ascuns ca aceștia să ajungă la fața locului pentru a se bucura de întreaga scenă.

 

Grupul de copii a mai fost implicat în farse periculoase pentru locuitorii orașului

 

Haosul creat de farsa lor nu s-a oprit aici. Copiii au mers chiar mai departe, provocând panică printre locuitorii orașului și șoferi. Nu era prima dată când acești mici provocatori și-au făcut simțită prezența în moduri riscante. Cu puțin timp înainte, aceiași "puști" au participat la o altă inițiativă periculoasă: au fost reclamați la poliția locală pentru că au aruncat cu pietre în canal, în timp ce pe acolo treceau mașini, pietoni și bicicliști.

Primarul San Donà, Alberto Teso, a reacționat ferm la această situație, exprimându-și îngrijorarea și avertizând cu privire la consecințele grave ale unor astfel de acțiuni aparent nevinovate. 

„Autorii cascadoriei au fost identificați. Șmecherii au avut loc întotdeauna și, din păcate, uneori se termină în tragedie: evident că vom fi vigilenți, dar nu ne putem aștepta să avem carabinieri și poliție la fiecare colț al orașului", spune primarul conform Fanpage.

Identificarea autorilor acestei farse a fost posibilă, iar Teso a subliniat necesitatea de a educa copiii cu privire la consecințele acțiunilor lor și de a implica comunitatea în prevenirea unor astfel de incidente în viitor.

Evenimentul a atras atenția asupra nevoii de supraveghere și educație în comunitate în ceea ce privește comportamentul responsabil în spațiul public. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel