Guvernul SUA va da în judecată Google în legătură cu publicitatea online

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sediu google
sediu google

Plângerea Gvernului american, care se așteaptă să fie depusă oficial în următoarele ore, urmărește să facă lumină în ceea ce privește modul în care Google gestionează publicitatea, care își obține 80% din venituri din anunțuri.

Administrația Biden va depune în următoarele ore un proces împotriva Google pentru poziția sa dominantă în domeniul publicității online. Acest lucru este relatat de site-ul american Bloomberg News, care citează persoane la curent cu faptele.

Se așteaptă ca procesul să fie intentat de Departamentul de Justiție și ar fi al doilea proces antitrust împotriva gigantului tehnologic. Departamentul a dat deja în judecată Google în 2020 pentru monopolul său în domeniul căutărilor. Acest proces va începe în septembrie.

Plângerea, care ar trebui să fie depusă oficial în următoarele ore, are ca scop să facă lumină în ceea ce privește gestionarea publicității de către Google, care își obține 80% din venituri din reclame. În special, aceasta este legată de utilizarea ziarelor, a site-urilor web și a altor publicații, într-un proces care, potrivit unor editori, nu pare transparent și nu este clar cât din banii advertiserilor ajung la Google și cât la publicații.

Guvernul SUA va da în judecată Google în legătură cu publicitatea online



La începutul acestui an, Google, compania Alphabet Inc., a fost de acord să plătească 23 de milioane de dolari pentru a rezolva un proces de lungă durată intentat de consumatori care au susținut că motorul său de căutare a partajat interogările lor cu agenții de publicitate sau cu alte părți terțe fără permisiunea lor.

Înțelegerea propusă impune, de asemenea, ca Google să ofere consumatorilor informații suplimentare cu privire la partajarea termenilor de căutare.

Înțelegerea, care trebuie aprobată de instanță, ar pune capăt unei acțiuni colective a consumatorilor din California, axată pe protecția vieții private, care a parcurs drumul prin instanțele federale în ultimii 12 ani.

Consumatorii au susținut că, atunci când un utilizator Google dădea clic pe un link din rezultatele căutării, site-ul partaja termenii de căutare introduși cu terțe părți, putând dezvălui informații personale despre persoana care efectua căutarea. Potrivit procesului, agenții de publicitate plătesc Google pentru a vedea ce termeni de căutare au condus consumatorii către o anumită pagină.

Acțiunea a susținut că partajarea datelor de către Google a încălcat atât Stored Communications Act, o lege federală care reglementează accesul la înregistrările deținute de furnizorii de servicii de internet, cât și legile statului California.

Google nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la această înțelegere.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel