Guvernul României, mesaj după scandalul izbucnit între familia Șoșoacă și o jurnalistă din Italia: „Inacceptabil acest incident”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Guvernul României, mesaj după scandalul izbucnit între familia Șoșoacă și o jurnalistă din Italia: „Inacceptabil acest incident”
Guvernul României, mesaj după scandalul izbucnit între familia Șoșoacă și o jurnalistă din Italia: „Inacceptabil acest incident”

Scandalul izbucnit între familia Șoșoacă și o jurnalistă din Italia capătă proporții uriașe. Guvernul României a transmis un mesaj prin care condamnă orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor. Reprezentanții Ambasadei Italiei în România au fost prezenți la cercetare.

Guvernul României a transmis un mesaj prin care condamnă cu fermitate „orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor”, după scandalul izbucnit în cabinetul de avocatură al senatoarei independente Diana Șoșoacă.

„Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informații sunt garanții ale unei democraţii consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz, care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”, transmite Guvernul României.

 

Ce spune Poliția Capitalei

 

Potrivit Poliției Capitalei, toate aspectele, așa cum sunt formulate în actele procesual penale, au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, structura competentă material.

„Reprezentanții Ambasadei Republicii Italia în România au fost prezenți la demararea activităților de cercetare și au sprijinit demersurile legale prin asigurarea translatorului care a participat la activități, așa cum este prevăzut în materia legislației penale. Orice alte opinii ar fi de natură a afecta cercetările, fapt pentru care menționăm că au fost respectate procedurile în vigoare, proceduri prevazute de legislația țării noastre”, transmite Poliția Capitalei, făcând referire la poziția publică a unor jurnaliști din Italia.

 

Dumitru-Silvestru Șoșoacă, pus sub control judiciar

 

Soțul senatoarei Diana Șoșoacă, Dumitru-Silvestru Șoșoacă, a fost pus sub control judiciar într-un dosar de ultraj, după ce a lovit un polițist chemat să detensioneze un conflict între senatoarea independentă și o echipă de televiziune, potrivit unor surse judiciare.

Scandalul a avut loc vineri, când Dumitru-Silvestru Șoșoacă ar fi reclamat că la sediul cabinetului de avocatură al Dianei Șoșoacă s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanșat un conflict.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 4.

Doar că și între soțul avocatei și echipajul de poliție a izbucnit un conflict, iar Dumitru-Silvestru Șoșoacă ar fi agresat unul dintre polițiști.

 

Două dosare penale

 

În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea stabilirii situației de fapt.

Dumitru-Silvestru Șoșoacă a fost audiat, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, iar pe numele inculpatului s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Jurnalista din Italia, Lucia Goracci, a depus plângere penală pe numele senatoarei Diana Șoșoacă, pentru lipsire de libertate, întrucât Șoșoacă ar fi încuiat ușa când jurnalista ar fi vrut să plece, apoi soțul Dianei Șoșoacă a mușcat-o pe italiancă de mână.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel