Guvernul României, AVERTISMENT pentru șoferii care fac curse Italia-România

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul României a transmis un mesaj transportarilor care fac curse Italia-România. Există posibilitatea ca foarte curând să fie limitat transportul și pe autocar, iar cei care fac curse ilegale riscă să suporte rigorile legii. Totul după ce seara trecută cursele aeriene dinspre și către Italia au fost suspendate total până pe data de 23 martie. 

"Cei care fac transfer ilegal de persoane din Italia pe autobuze, cei care fac transport neautorizat, așa numiții 'pirați' să știe că avem o bază de date cu imagini în fiecare punct de trecere al frontierei și se va aplica legea cu tot ceea ce ține de măsurile coercitive reglementat de actele normative în vigoare," a anunțat ministrul Marcel Vela.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor a anunțat de asemenea că există posibilitatea ca și transportul cu autocarele din Italia spre România să fie interzis.

"Vom ajunge foarte curând și la o concluzie la ce facem și pe celelalte moduri de transport. Există două categorii de curse cu autobuze și microbuze: cursele regulate, acolo unde sunt emise acele licențe de transport de către Minister și cursele ocazionale, acolo unde operatorul are obligația de a anunță cu 30 de minute înainte de a pleca în cursa ocazională. El trebuie să completeze un formular și să anunțe autoritatea rutieră română. Căutăm aici cadrul legal pentru a limita pe cât posibil orice vulnerabilitate pe fiecare mod de transport," a declarat ministrul Transporturilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel