Guvernul Marii Britani, negocieri cu sindicatele din sănătate pe tema salariilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Guvernul Marii Britanii a acceptat, în cele din urmă, să iniţieze negocieri cu sindicatele din sănătate pe tema salariilor.

Săptămâna viitoare sunt anunţate noi proteste ale asistentelor medicale şi ale Serviciului de Urgenţă. Mâine, însă, ministrul Sănătăţii va avea prima întâlnire cu reprezentanţii asistenţilor medicali.

Primul ministru Rishi Sunak spune că uşa este deschisă pentru discuţii cu sindicatele. În decembrie, asistentele medicale au intrat pentru prima dată în grevă în mai bine de 100 de ani, iar săptămâna viitoare sunt anunţate noi proteste ale asistentelor şi Serviciului de Ambulanţă. Mâine, ministrul sănătăţii va avea prima întâlnire cu sindicatele, ca să discute despre bani. Premierul Rishi Sunak, într-un interviu la BBC.

Guvernul Marii Britani, negocieri cu sindicatele din sănătate pe tema salariilor

 

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să începem să discutăm. De aceea, întâlnirea de luni este foarte importantă. Guvernul a fost mereu clar că este dispus să discute despre salarii, care să fie responsabile, pe care ţara să şi le permită“, potrivit premierului Rishi Sunak.

Asistentele cer majorări salariale de 19 procente, Guvernul le-a oferit 5% şi a refuzat să discute cu sindicatele până acum despre bani, făcând referire la nevoia de responsabilitate fiscală, susţinând că o majorare a salariilor precum cea cerută de sindicate ar alimenta inflaţia, care este în jur de 15 procente.

În Marea Britanie, anul financiar se încheie în aprilie şi există suspiciuni că negocierile oferite de Guvern se vor referi exclusiv la o majorare a salariilor doar din următorul an financiar. Sindicatele au reacţionat cu un optimism moderat la invitaţia la negocieri şi au dat de înţeles că ar accepta mărirea salariilor cu 10 procente, care să se aplice din acest an. Grevele anunţate pentru săptămâna viitoare rămân în vigoare, transmite RRA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel