Guvernul Italiei, nou pachet de ajutor pentru cetățeni: Facturile la energie, sume amețitoare după scumpirea gazelor

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Guvernul italian demisionar lucrează la un plan de urgență pentru economisirea energiei și pentru a contribui la reducerea facturilor, după ce prețurile au atins un nou nivel maxim.   

Autoritățile din Italia au declarat că guvernul va acționa pentru a limita impactul recentei creșteri a prețurilor la energie asupra gospodăriilor și întreprinderilor, un nou decret urmând să fie publicat până la sfârșitul lunii august, relatează ziarul Corriere della Sera.

Prețurile la gaze și electricitate au crescut la maxime istorice în Italia și în alte țări europene, deoarece Rusia, de care Italia este puternic dependentă pentru gaze, a restricționat livrările în urma invaziei sale în Ucraina.

Prețurile la gaze au urcat săptămâna aceasta la 321 de euro pe megawatt/oră - o rată pe care grupurile de afaceri italiene au criticat-o ca fiind "nesustenabilă", iar grupurile de consumatori au descris-o ca fiind o "urgență". La începutul lunii iulie, prețul gazului era sub 100 de euro pe mw/h.

De asemenea, prețurile la electricitate au continuat să crească în această săptămână, ajungând la 718 euro pe megawatt/oră în Italia.

"Trebuie luate măsuri în următoarele zile", a declarat ministrul adjunct al economiei, Laura Castelli.

"Există posibilitatea unui nou decret pentru a reduce efectele prețului la gaz", a declarat ea pentru Corriere.

Castelli a mai spus că "trebuie stabilită rapid și o limită superioară pentru prețul gazelor", adăugând că "o bătălie în cadrul UE este în curs de desfășurare" în acest sens.

Guvernul ar urma să extindă reducerile de taxe existente la prețurile combustibililor și energiei 

 

Guvernul ar urma probabil să extindă reducerile de taxe existente la prețurile combustibililor și energiei în cadrul decretului, potrivit presei, deși nu a fost făcut niciun anunț oficial.

Până în prezent, guvernul a cheltuit aproape 50 de miliarde de euro în acest an pentru o serie de măsuri menite să ajute firmele și familiile să facă față creșterii costurilor energetice și a prețurilor de consum.

Carlo Bonomi, șeful lobby-ului industrial italian Confindustria, a avertizat săptămâna aceasta asupra riscului de faliment generalizat al companiilor dacă prețurile la energie nu scad. Totodată, Bonomi a îndemnat guvernul să creeze un plan de raționalizare a gazului și să ofere noi subvenții pentru a proteja producătorii.

Protocolul de urgență în vigoare în Italia privind gazele naturale prevede trei etape, trecând de la o stare de pre-alarmă, impusă la sfârșitul lunii februarie după invazia rusă în Ucraina, înainte de a trece la una de alertă și apoi la starea de urgență.

Între timp, guvernul ar fi devansat, de asemenea, punerea în aplicare a unui nou plan de economisire a energiei menit să reducă consumul de gaze și electricitate al națiunii, pe fondul preocupărilor legate de securitatea energetică.

Guvernul a anunțat în iulie că planul include o nouă limită privind utilizarea aerului condiționat pentru încălzire în clădirile publice.

Acum se așteaptă ca acesta să includă o "a doua parte care prevede economii mai severe", a relatat Corriere, care să fie pusă în aplicare imediat, în loc să se aștepte iarna, așa cum era prevăzut anterior.

 

 

------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel