Guvernul Dăncilă, ATAC la societatea civilă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Guvernul reduce democrația din Consiliul Economic și Social. Viorica Dăncilă a eliminat, prin semnătură, toate organizațiile neguvernamentale care au criticat Executivul, în cadrul CES.

 13 din 15 membri au fost înlocuiți. E vorba despre membrii societății civile din organismul care dă avize pentru legile elaborate de Guvern.

Decizia luată de Dăncilă a apărut în Monitorul Oficial. Sociologul Gelu Duminică, susține că toți cei 13 înlocuiți mai aveau trei ani de mandat.

În Consiliu, Guvernul a păstrat organizații precum Facias, fondată de Dan Voiculescu, și Asociația Municipiilor din România. Premierul Viorica Dăncilă a adăugat însă pe listă ONG-uri precum Fundația Cartea Călătoare Focșani, Asociația Totul pentru Tine sau Asociația Reminco România.

Propunerea a fost formulată de ministrul Muncii. Lia Olguţa Vasilescu, şi validată de Dăncilă.

 Organizațiile care au reprezentat societatea civilă în Consiliul Economic și Social solicită anularea măsurii prin care 13 din 15 membri au fost revocați de premierul Viorica Dăncilă.

"Acest act constituie o ingerință nepermisă și nelegală în activitatea unei instituții autonome conform Constituției", spun ONG-urile într-un comunicat remis Realitatea TV.

"CES nu este, în viziunea celor din guvern, un organism de dezbatere, ci unul obedient faţă de guvern. Nu le-a convenit când se spunea că unele măsuri nu sunt fundamentate, că n-au surse de finanţare, mai ales la Ministerul Muncii, pentru că de acolo s-au dat marile inepţii", a declarat Gelu Duminică la Realitatea TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel