Guvernarea PSD pune pe fugă ROMÂNII

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Raport îngrijorător al BNR. România ocupă primul loc în topul ţărilor din Uniunea Europeană cu cei mai mulţi cetăţeni plecaţi în străinătate.

 

Aproape 20% din românii cu vârsta cuprinsă între 20 de ani şi 64 de ani, adică populaţia-activă pe piaţa muncii, trăiau în 2017 în altă ţară din Uniunea Europeană.

Este cel mai ridicat procent dintre cele 28 de ţări, potrivit studiului „Raportul asupra inflaţiei“, realizat de Banca Naţională a României . 

17% din românii care au ales să plece sunt persoane cu studii superioare.

Specialiştii spun că românii aleg să plece acum în străinătate nu doar din considerente economice ci și din cauze politice. 

„În ultimi ani, în schimb, ne pleacă şi «middle class». Vorbim acum de o altă motivaţie, alte valori decât cele financiare. Mulţi români pleacă acum pentru tot ceea ce înseamnă ambiguitate politică, pentru un mediu social mai bun, pentru o educaţie mai bună, pentru un sistem de sănătate mai performant - într-un cuvânt, pentru respect. Oamenii caută un stat în care contribuţia lor să fie cu adevărat valorizată şi care să se întoarcă la ei prin servicii de calitate“, a explicat, pentru „Adevărul“, sociologul Gelu Duminică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel