Grecia. Un medic dezvăluie operațiunea arestării lui Sorin Oprescu: „Nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În Grecia, procurorii au decis că medicul Sorin Oprescu va rămâne după gratii după ce a fost prins, într-un cartier luxos al Atenei.

Deși a plecat din țară înainte să fie condamnat definitiv, Oprescu nu a ajuns departe, pentru că se teme să zboare cu avionul, susțin apropiații. Aceștia spun că fostul primar a rămas marcat, după tragedia aviatică de la Balotești din 1995, și evita zborul cu avionul. Pe de altă parte, conform unor surse, în dosarul lui Oprescu sunt și multe bilete de avion. Săptămâna trecută, judecătorii i-au dublat pedeapsa și l-au condamnat definitiv, pentru corupție, la 10 ani și 8 luni de închisoare.

Sorin Opescu rămâne în arest, în Grecia

Doctorul Sorin Oprescu a fost arestat provizoriu în Grecia, la doar patru zile după ce judecătorii romani l-au condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție. Reținerea fostului primar general al Capitalei a făcut vâlvă în presa de la Atena. 

„Nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins. Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba”, a spus dr. Nikos Razis Koudounis, potrivit Știrile PRO TV

 

Sorin Oprescu, prins însă în Glyfada, o zonă de lux a Atenei

 

Apropiații din țară îl știau pe Sorin Oprescu în Salonic, unde ar avea o proprietate. Fostul edil a fost prins însă în Glyfada, o zonă de lux a Atenei, pe țărmul Mării Egee.

„Este o regiune foarte bogată a Greciei, unde trăiesc foarte mulți oameni de afaceri, cântăreți, fotbaliști stau acolo permanent sau cu chirie. A fost preluat și, bineînțeles condus acolo, dar nu voia să stea definitiv acolo, voia să meargă prin insulele Greciei, în altă parte. Putea să se ascundă mai ușor, pentru că, să nu uităm, se așteaptă peste 20 de milioane de turiști în insulele grecești, în perioada de vară”, a mai declarat dr. Nikos Razis Koudounis, conform sursei citate.

Sorin Oprescu, reținut în Atena. Autoritățile din Grecia confirmă

Sorin Oprescu a plecat în Grecia cu maşina, pentru că se temea să zboare cu avionul, spun apropiaţii. Fostul său şef de campanie electorală, Adrian Thiess, îşi aminteşte că şi când era primar, Oprescu prefera să meargă cu maşina în deplasări.

 

Sorin Oprescu ar fi fost ajutat de un fost student

 

Referindu-se la Sorin Oprescu, Poliția din Atena a anunțat într-un comunicat că „un străin în vârstă de 71 de ani a fost arestat la Glyfada de polițiști ai Departamentului de percheziție al Direcției de Securitate Attica, deoarece împotriva sa era emis un mandat de arestare, de către autoritățile române.”

Surse grecești susțin că doctorul Oprescu a ajuns deja și în fața unui procuror elen. Acesta l-ar fi informat oficial care este statutul lui și l-ar fi plasat în arest provizoriu, pentru 30 de zile, până la soluționarea procedurii de predare către România. Însă fostul edil poate să ceară unui Consiliu de judecată să îl elibereze pe durata procedurilor și eventual să îl plaseze în arest la domiciliu.

Sorin Oprescu, de negăsit, după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Ar fi plecat din țară

Probleme după arestarea doctorului Sorin Oprescu pare să aibă și cel care l-a ajutat. Ar fi vorba despre un fost student de-al său de la București. Surse din anturajul fostului primar general al Capitalei susțin că în vremea când încă mai profesa la Spitalul Universitar, doctorul Sorin Oprescu s-ar fi lăudat că printre pacienții de seamă pe care i-a operat s-ar fi numărat și comandantul de-atunci al poliției din Atena. Tribunalul București va trimite la Atena toate documentele legate de Sorin Oprescu, inclusiv decizia de condamnare și mandatul european de arestare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel