Grecia: Şase sate din apropiere de Atena, evacuate din cauza unui incendiu

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Grecia: Şase sate din apropiere de Atena, evacuate din cauza unui incendiu / Foto: Unsplash
Grecia: Şase sate din apropiere de Atena, evacuate din cauza unui incendiu / Foto: Unsplash

Protecţia civilă din Grecia a cerut marţi evacuarea a nouă sate de la poalele Muntelui Penteli, la nord de Atena, ameninţate de un incendiu puternic, relatează AFP.

Un număr de 350 de pompieri, 15 avioane şi nouă elicoptere au fost mobilizate în încercarea de a stinge flăcările, care ameninţă localităţile Penteli, Nea Penteli, Daou, Dioni, Kallitechnoupoli, Anthoussa, Drafi şi Dassamari, au precizat pompierii eleni.

Observatorul Naţional, care se află în zonă, a fost de asemenea evacuat.

"Pentru moment, nu există persoane încercuite de flăcări" în sate, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Focul, amplificat de un vânt puternic, a dus de asemenea la închiderea unor drumuri.

În ultimele 24 de ore, pompierii greci s-au confruntat cu 39 de incendii izbucnite în ţară

Anul trecut, Grecia şi în special insula Evia, din apropiere de Atena, au fost lovite de temperaturi caniculare şi de incendii violente de pădure, care au distrus 103.000 hectare şi au făcut trei morţi.

În pregătirea sezonului estival, guvernul grec a cerut partenerilor săi europeni, în cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă, să trimită preventiv pompieri proveniţi din mai multe state membre.

De la 1 iulie, 250 de pompieri români, francezi, germani, bulgari, finlandezi şi norvegieni au început să ajungă succesiv în Grecia, conform Agerpres.

 

Și Londra este înconjurată de incendii

 

Brigada londoneză de pompieri intervine, marți, la zeci de incendii în capitala Marii Britanii, în contextul temperaturilor record înregistrate aici, transmite Sky News.

Pompierii și salvatorii din Leicestershire au declarat un incident major "din cauza cererii ridicate" în Leicester, Leicestershire și Rutland.

Acesta avertizează: "Nu ne vom ocupa de alarmele automate de incendiu. Vă rugăm să ne sunați doar dacă este o urgență". 

Brigada de pompieri din Londra a declarat că se ocupă în acest moment de 10 incendii separate în întreaga capitală, pe fondul temperaturilor ridicate.

Un incendiu face ravagii în Wennington, în Greater London - fiind trimise 15 echipaje de pompieri și 100 de pompieri. Se pare că incendiul a izbucnit pe o pășune din apropierea unui ansamblu de locuințe - apoi s-a extins la anexe și case. Fumul poate fi văzut cum se ridică deasupra Tamisei. Incendiul se află în apropierea sediului unei stații de pompieri. Cauza incendiului nu este cunoscută.

Continuă știrea: Londra, înconjurată de incendii; situația, descrisă ca fiind „critică”: Trenurile nu mai pot circula, pompierii lucrează sub „presiune imensă“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel