Grecia renunță la centralele termice pe cărbune. Oamenii vor avea mai mult confort

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Grecia a decis să renunțe la centralele termice pe cărbune, mai devreme decât estima. Premierul Kyriakos Mitsotakis spune că este esențial să protejeze mediul și să ofere mai mult confort oamenilor.

Una dintre marile probleme ale statelor privind poluarea mediului este generată de centralele termice pe cărbune. Astfel, Grecia vrea să elimine amenzile din partea Comisieii Europene și a anunțat că toate centralele termice pe cărbune vor fi închise până în 2025, cu trei ani mai devreme decât estima.

„Am spus că o vom face până în 2028. Cred că va fi posibil să o facem până în 2025, " a declarat  Mitsotakis, într-un interviu acordat Bloomberg TV. 

Premierul elen a dat asigurări că nu vor fi afectați producătorii de electricitate, ci vor fi ajutați din fonduri publice.

"Ne-am angajat să-i sprijinim pe utilizatorii de electricitate din Grecia. Facem asta furnizând finanţare de stat dar şi încurajând producătorii de electricitate să absoarbă o parte din majorarea costului", a afirmat Mitsotakis. Ca rezultat, grecii "nu se vor confrunta cu creşteri semnificative ale facturilor la electricitate în următoarele trei-şase luni", a  precizat premierul Mitsotakis, pentru sursa citată.

 

Grecia a cerut sprijin de la Uniunea Europeană pentru eliminarea centralelor pe cărbune. Oamenii vor avea mai mult confort 

 

Premierul Greciei spune că a solicitat fonduri europene, pentru ca producătorii de energie să nu resimtă criza generată de cărbune. În plus, oamenii vor avea mai mult confort datorită mecanismelor moderne, eoliene, de producere a energiei.

"Are loc o criză energetică internaţională. Guvernul nostru a decis să îi sprijine pe cei care au văzut cum facturile lor s-au umflat", a declarat ministrul Energiei, Kostas Skrekas, relatează sursa citată. Fiecare familie din Grecia va primi 9 euro pentru  pentru primii 300 de kilowaţi oră consumaţi în fiecare lună.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel