Grecia anunţă că va avea un vaccin împotriva COVID-19 înainte de sfârşitul anului

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul grec al sănătăţii, Vasilis Kikilias, a dat asigurări marţi că ţara sa va primi în decembrie primele doze de vaccin împotriva COVID-19 pe care îl dezvoltă Universitatea Oxford şi compania farmaceutică AstraZeneca, relatează EFE şi AFP.

Potrivit unui interviu acordat de ministrul Kikilias televiziunii Skai, la sfârşitul lunii decembrie Grecia va primi primul dintre cele şapte loturi de vaccinuri, iar următoarele sunt aşteptate între ianuarie şi iunie anul viitor, dacă potenţialul vaccin AZD1222 va trece de faza a patra a testelor clinice.

Ministrul grec a dat asigurări că se aşteaptă ca ultima fază să fie încheiată în noiembrie.

"Vom începe cu 700.000 de doze în decembrie, care vor fi o doză simplă sau dublă, iar totalul se va ridica la 3 milioane de doze", a subliniat el.

Anunţul intervine după ce luni în Atena restaurantele şi barurile au fost închise între orele 24:00 şi 07:00 dimineaţa, o măsură care a fost luată anterior şi de alte zone turistice ale ţării, deşi capitala este oraşul care conduce lista noilor cazuri de coronavirus de la reizbucnirea focarelor în vară.

De asemenea, în cursul acestei săptămâni zonele cele mai afectate vor impune o limită de 50 de persoane pentru orice eveniment public şi social, cu excepţia restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor.

În insulele Paros şi Antiparos au fost suspendate toate evenimentele şi au fost interzise reuniunile de peste 9 persoane.

O altă măsură reînnoită este obligaţia de a purta mască în serviciile publice atât pentru angajaţi cât şi pentru clienţi şi reintroducerea turelor prin rotaţie pentru a decongestiona transportul public.

Funcţionarii care fac parte din grupurile de risc vor putea lucra de la distanţă până la 31 august.

Potrivit ultimelor date, Grecia a înregistrat de la începerea pandemiei 7.222 cazuri de COVID-19 - dintre care peste 23 % sunt legate de călătoriile în străinătate - şi 230 de decese provocate de noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel