Ghiță Ciobanul, întâlnire cu Nicolae Ciucă: „Ne-a promis că această lege nu va putea să treacă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ghiță Ciobanul, întâlnire cu Nicolae Ciucă: „Ne-a promis că această lege nu va putea să treacă”
Ghiță Ciobanul, întâlnire cu Nicolae Ciucă: „Ne-a promis că această lege nu va putea să treacă”

Celebrul Ghiță Ciobanul s-a dus să se întâlnească cu premierul Nicolae Ciucă, pentru a discuta problemele sectorului creșterii ovinelor. 

Cel mai arzător subiect la care crescătorii au cerut lămuriri a fost cel legat de exportul de animale vii, care ar putea fi interzis, conform unui proiect de lege depus în Parlamentul României.

„Ne-a promis că atâta timp cât este dumnealui în fruntea Guvernului această lege nu va putea să treacă”, a spus Gheorghe Dănulețiu, cunoscut drept Ghiță Ciobanul.

 

Ghiță Ciobanul: „Dacă ni se interzice exportul de animale vii, suntem falimentari”

 

Totodată, Ghiță Ciobanul susține că la întâlnirea cu Nicolae Ciucă a precizat cu ce se confruntă sectorul în momentul de față și că dacă exportul se va închide, aproape 70% din fermele din România se vor închide. 

„N-ai cum să reziști. I-am explicat că în momentul de față nu avem cerere pe carcasă, avem cerere numai pe animale vii, iar dacă ni se interzice exportul de animale vii, suntem falimentari”, a mai spus Gheorghe Dănulețiu.

Și alți reprezentanți ai oierilor s-au exprimat public pe marginea acestui subiect. Unii dintre ei au amenințat că vor ieși în stradă, la proteste.

În calitate de Președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor din România (APC), Gheorghe Dănulețiu a cerut sprijinul guvernamental din partea lui Ciucă. Acesta a avut nevoie, de asemena, de asigurări precum că exportul de animale vii nu va fi oprit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel