Gheorghe Hagi: Refuz să cred că România nu are valori care să facă țara fericită

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

„Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei FC Farul Constanța, și-a prezentat marți opinia, în cadrul unei emisiuni TV, ca fost lider al "Generației de Aur", în privința viitorului echipei naționale a României, pentru care a evoluat de 125 de ori.”, scrie site-ul farulconstanța.com.

Gheorghe Hagi a exprimat câteva păreri, insistând asupra faptului că fotbalul românesc are nevoie de un proiect stabil, pe termen lung.

„România trebuie să se califice la Campionatul European și Campionatul Mondial, nu poate exista alt obiectiv. Aceasta trebuie să fie strategia! Acum trebuie făcută o construcție adevărată, să construim o echipă adevărată. Dacă vrei să-ți fie bine în următorii ani, trebuie să muncești. Asta e mentalitatea mea.”, a spus fostul lider al echipei naționale.

Acesta consideră că România are potențialul uman necesar pentru a obține această performanță: „Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou țara fericită. Inclusiv conducători, antrenori, jucători. România își dorește acest proiect, dar trebuie să fie conform cu realitatea. Ca să faci un proiect mare trebuie să-i aduci pe cei mai buni, care știu cu ce se mănâncă fotbalul. Avem tineri foarte talentați, dar trebuie să-i ajutăm.”

Hagi: Suntem încă în construcție

 

Supranumit „Regele”, Hagi susține că nu s-a făcut încă schimbul de generații și că în acest sens România mai are șanse de reușită: „Nu am schimbat nicio generație! Părerea mea este că încă ne aflăm în construcție, încă nu s-a schimbat generația. Avem nevoie de un proiect prin care să construim o echipă mare, avem nevoie de viziune.”

El a explicat și cum vede pașii următori: „Trebuie să lucrăm la un proiect, să formăm o generație. Baza trebuie să fie jucătorii de la U21, au demonstrat că au potențial mare. Nu judecați de pe azi pe mâine, aveți răbdare, o să vedeți. Experiența este singurul lucru care nu se cumpără în lumea asta. Experiența se capătă în timp, după foarte multă muncă. Succesul se planifică, nu ține de noroc, de miracol.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel