Germania, zguduită de un cutremur, în această dimineață. Seismul, resimțit în Italia, Austria, Franța și Elveția: Posibile daune

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Germania, zguduită de un cutremur, în această dimineață. Seismul, resimțit în Italia, Austria, Franța și Elveția. FOTO: captură volcanodiscovery.com
Germania, zguduită de un cutremur, în această dimineață. Seismul, resimțit în Italia, Austria, Franța și Elveția. FOTO: captură volcanodiscovery.com

Pământul s-a cutremurat în sudul Germaniei duminică dimineața, la ora locală 06:13. Seismul a fost înregistrat cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter și a fost resimțit în Italia, Luxemburg, Liechtenstein, Elveţia, Franţa și Austria.

La 16 kilometri sud-vest de Tübingen, landul Baden-Württemberg din Germania, pământul s-a cutremurat duminică dimineața la ora locală 06:13, potrivit Serviciului Seismologic Elvețian al ETH (SED). Seismul a atins o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter.

 

Seismul a fost resimțit în Italia, Luxemburg, Liechtenstein, Elveţia, Franţa și Austria.

 

Cutremur în Baden-Württemberg: Mulți utilizatori de Twitter raportează incidentul

 

În câteva minute, sute de oameni din multe părți ale Baden-Württemberg au raportat pe rețelele de socializare că au simțit cutremurul. Utilizatorii spun că „toată casa din Stuttgart”, de exemplu, „s-a cutremurat”. Un utilizator din Ludwigsburg a raportat despre un „rulou trântit”. Există, de asemenea, rapoarte despre cutremur din districtul Calw și din jurul Tübingen, Heilbronn și Reutlingen.

Un utilizator a raportat pe contul de Facebook: „Ușile dulapurilor s-au trântit și patul a vibrat, parcă eram pe valuri”.

 

Posibile daune minore

 

Cutremurul a fost resimțit clar și în anumite părți din Italia, Luxemburg, Liechtenstein, Elveţia, Franţa și Austria. Potrivit SED, pagube minore sunt posibile într-un cutremur de această magnitudine în apropierea epicentrului.

Nu este primul cutremur care a provocat furori în Baden-Württemberg în 2022. În iulie, un cutremur cu magnitudinea de 4,1 a surprins mulți oameni din țară. La începutul lunii septembrie, pământul a tremurat în Liechtenstein. Câteva zile mai târziu, în Alsacia au avut loc două cutremure, care s-au simțit clar și în Baden-Württemberg.

 

Cutremurele în Baden-Württemberg nu sunt neobișnuite

 

Cutremurele au loc din nou și din nou în Baden-Württemberg și mai ales în regiunea Zollernalb.

„Cea mai vizibilă zonă de slăbiciune a scoarței terestre din stat este Grabenul Rinului Superior”, spune Stefan Stange, șeful Serviciului Seismologic Baden-Württemberg. „Trebuie să existe și o zonă atât de slabă în scoarța terestră din Jura, lângă Albstadt”, a explicat expertul.

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv              

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel