Germania vrea să INTERZICĂ vacanțele externe. O decizie similară a fost luată recent și de Marea Britanie

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Berlinul intenţionează să interzică "provizoriu" unele călătorii ale germanilor spre destinaţii favorite din străinătate, pentru a întări lupta împotriva pandemiei de COVID-19, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a guvernului german, Ulrike Demmer, informează AFP. 

Guvernul studiază "dacă există posibilitatea de a interzice provizoriu călătoriile spre destinaţiile populare din străinătate", a declarat ea, în condiţiile în care rezervările pentru insula spaniolă Mallorca, în mod tradiţional foarte apreciată de germani, au crescut substanţial odată cu apropierea sărbătorilor de Paşti.

Mai multe companii aeriene au oferit sute de zboruri suplimentare spre Insulele Baleare, suscitând o controversă în Germania, unde turismul în interiorul ţării este în schimb interzis.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului german a explicat că are loc o acţiune concertată a mai multor ministere în această chestiune. Ea nu a precizat ce înţelege prin "destinaţii populare de vacanţă în străinătate", însă germanilor le place să meargă în special în zona Mării Mediteraneene, mai ales în Spania.

Goană după bilete spre Palma de Mallorca

 

Mallorca, insulă adesea calificată drept al 17-lea land german, a devenit simbolul unui turism în masă şi puţin costisitor, cu zeci de zboruri care aterizează aici în vremuri normale în fiecare zi, venind din principalele oraşe germane.

Goana după bilete pentru Palma de Mallorca a început după ce Institutul german Robert-Koch a decis să scoată insula, precum şi alte regiuni spaniole printre care Valencia, de pe lista regiunilor ce prezintă riscuri legate de coronavirus.

Mai mulţi responsabili politici le-au cerut - în zadar - germanilor să nu călătorească, în condiţiile în care vacanţele şcolare de Paşti încep în numeroase landuri vinerea aceasta, pentru două săptămâni. Prin urmare, Berlinul a decis să impună un test de detectare a noului tip de coronavirus pentru cei care se întorc de pe insula spaniolă.

Autorităţile sanitare germane prognozează pentru următoarele săptămâni un al treilea val al epidemiei provocat de varianta britanică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel