Germania. Un mort și peste 50 de persoane de rănite, după ce uraganul Emmelinde a măturat totul în cale: Mașini. biserici, TIR-uri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

"Emmelinde" lovește Germania - pagube grave provocate de furtună, în Renania de Nord-Westfalia, vineri după-amiază .

O tornadă a provocat pagube importante în Lippstadt și Paderborn, în Renania de Nord-Westfalia, vineri după-amiază târziu. Între Peste 50 de persoane au fost rănite, dintre care zece grav. Potrivit pompierilor și poliției, zona urbană din Lippstadt și Paderborn a fost traversată de o tornadă.

O tornadă a trasat o traiectorie de devastare de la vest la est prin mijlocul orașului Paderborn, a anunțat poliția. Potrivit unui purtător de cuvânt al brigăzii de pompieri, întreaga zonă a orașului a fost afectată. Pompierii au raportat, de asemenea, o posibilă tornadă în Lippstadt, la aproximativ 35 de kilometri distanță, care a provocat pagube serioase.

Tornada a smuls turla bisericii Sfântul Clemens din Hellinghausen, în apropiere de Lippstadt.

În jur de 200 până la 300 de pompieri sunt desfășurați. Grupul operativ din districtul de pompieri Soest a cerut sprijinul altor corpuri de pompieri din regiune pentru Lippstadt, a precizat acesta într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Renania de Nord-Westfalia a confirmat că Paderborn și Lippstadt au fost cele mai afectate de furtună. Acoperișurile au fost smulse în ambele orașe. Casele sunt parțial nelocuibile sau parțial prăbușite. În alte case nu se mai poate intra. Agenția de ajutor tehnic este în acțiune. Se așteaptă pagube de milioane de euro.

Potrivit DWD, au fost primite mai multe rapoarte de tornade, pe lângă Lippstadt, de la Lüdenscheid și Meschede. Poliția și pompierii au raportat copaci căzuți, pagube provocate de grindină la mașini și inundații ale subsolurilor. Furtuna a acoperit acoperișuri și a dezrădăcinat copaci. În Hellinghausen, lângă Lippstadt, turla unei biserici a fost smulsă.

Serviciul german de meteorologie (DWD) emisese o primă avertizare de furtună pentru zona de joasă presiune "Emmelinde" la începutul după-amiezii. Încă de dimineață existau avertismente de rafale de uragan, grindină, ploi abundente și tornade izolate în Renania de Nord-Westfalia.

Furtuni puternice au măturat deja joi vestul Germaniei, dar pagubele au fost mai puțin grave decât se temea. Pe alocuri, traficul feroviar către Olanda a fost, de asemenea, întrerupt. Furtunile și rafalele de vânt au declanșat sute de operațiuni ale pompierilor în Saxonia Inferioară.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel