Germania. Un hoț român a rănit doi polițiști, în timpul unei urmăriri ca-n filme

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Germania. Un hoț român a rănit doi polițiști, în timpul unei urmăriri ca-n filme
Germania. Un hoț român a rănit doi polițiști, în timpul unei urmăriri ca-n filme

Doi ofițeri de poliție au fost răniți, vineri după-amiază, în Düren, în timp ce încercau să aresteze un bărbat, de origine română, cautat pentru mai multe jafuri. Pe numele bărbatului fusese emis un mandat de arestare.

Cu puțin timp înainte de ora 14:00, suspectul a intrat într-un magazin de feronerie din parcul industrial Fehlender Feld. Acesta a fost recunoscut de doi agenți, care au încercat să-l rețină, însă românul a reușit să fugă pe jos pe drumul național B56, în direcția cartierului Birkesdorf.  Poliția, care a fost chemată la fața locului, a pornit pe urmele lui. La căutări a fost implicat și un elicopter al poliției. Cu toate acestea, suspectul nu a putut fi găsit.

Două ore mai târziu, polițiștii se aflau în apropierea magazinului de bricolaj pentru continuarea cercetărilor. Aceștia au observat o persoană suspectă, care se ascundea într-un automobil din parcarea unui supermarket. Bărbatul se încuiase în mașină și nu a vrut să deschidă ușa la cererea polițiștilor, scrie radioeuskirchen.de.

Când ofițerii au reușit să deschidă totuși o ușă din spate, infractorul a accelerat. Cu mașina în marșarier, a trecut peste piciorul unui polițist. O polițistă, care se afla pe partea cealaltă a automobilului, a fost acroșată cu portiera și aruncată cu forța la pământ. Încercând să scape românul a intrat în mașina de patrulare din spate. A demarat apoi în viteză spre magazinul de bricolaj din apropiere, avariind încă o mașină parcată. La un moment, bărbatul și-a abandonat mașina și a fugit pe drumul național cu mai multe benzi.

 

Urmărit cu un elicopter al poliției 

 

În ciuda rănilor, cei doi polițiști și-au anunțat colegii, astfel încât forțele de ordine au pornit din nou pe urmele infractorului. La acțiunea de căutare a fost implicat un elicopter al poliției. Până la urmă, bărbatul a fost localizat și arestat într-un imobil din Birkesdorf.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, de origine română este cunoscut cu antecedente penale pentru infracțiuni de furt și opunerea rezistenței față de forțele de ordine. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare, pentru infracțiunea de furt.  Bunurile furate din magazinul de bricolaj (scule electrice) au fost găsite în mașina suspectului. Mai mult, bărbatul nu deține nici permis de conducere, iar automobilul pe care îl conducea era neînmatriculat și neasigurat.

Cei doi polițiști rănii au duși la spital pentru îngrijiri. Ambii ar putea fi eliberați după un tratament ambulatoriu, însă, în prezent,  nu mai sunt apți de muncă. Valoarea pagubelor provocate de român, după ce a avariat două automobile, dintre care unul era al poliției, se ridică la 11.000 de euro. Românul a fost predat astăzi, sâmbătă, organelor judiciare pentru executarea pedepsei. Între timp, ancheta poliției împotriva românului de 47 de ani continuă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel