Germania. Un bărbat a găsit bijuterii din aur şi 100.000 de euro într-un sac de gunoi. Poliția i-a spus că le poate păstra

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un pensionar a găsit o comoară în valoare de 120.000 de euro lângă Hanau, în Germania. Întrucât proprietarul nu a putut fi identificat, acesta păstrează totul.

În noiembrie anul trecut, un pensionar a găsit, în apropiere de Hanau, bijuterii și bani în valoare de 120.000 de euro într-un sac de gunoi. După șase luni, poliția a încetat căutarea proprietarului. Potrivit legii, cel care găsește poate păstra comoara. Din motive de securitate personală, poliția nu a dorit să ofere informații mai detaliate cu privire la locul exact de reședință al pensionarului.

Pensionarul din Hanau a găsit în total 90 de bijuterii într-un sac de gunoi, în timp ce tăia gardul viu. Probabil că acea comoara zăcea nedescoperită de mai mulți ani într-un sac vechi și murdar în tufișuri. Bărbatul a raportat imediat descoperirea la poliție, care l-a căutat apoi pe proprietar în toată țara. Ofițerii au suspectat o infracțiune, dar niciun pont primit între timp nu a dus la un succes.

Un bărbat a găsit bijuterii din aur şi 100.000 de euro într-un sac de gunoi

 

Potrivit poliției din sud-estul landului Hessa, în geantă se afla o cutie cu bani în valoare de 100.000 de euro, precum și bijuterii din aur.

"Descoperirea nu a putut fi atribuită unei persoane sau unei infracțiuni. Am încercat, de asemenea, să tragem concluzii din numerele bancnotelor. Cu toate acestea, nimic din toate acestea nu a fost de folos", a explicat Thomas Leipold, de la sediul poliției din sud-estul Hesse, atunci când a fost întrebat. Conform legii, un descoperitor "dobândește dreptul de proprietate asupra obiectului" la șase luni după ce l-a raportat autorității competente, dacă nu este găsit proprietarul de drept.

Nu toate comorile au această soartă. Un pensionar din Vicenza, regiunea Veneto din nordul Italiei, a aruncat la gunoi un milion de euro.

Italia. Un pensionar a aruncat peste un milion de euro la gunoi

 

Potrivit presei din Italia, pensionarul a vrut să scape de un vechi fotocopiator care era stricat și l-a dus la ecocentrul din satul său pentru a-l arunca. Dar, înăuntru erau ascunse un bloc substanțial de bancnote de peste un milion de euro de care uitase complet, pierzându-şi pentru totdeauna toate economiile. Aceasta este aventura absurdă a unui pensionar din Vicenza din Chiampo, care și-a văzut economiile vieții scrum, aruncate literalmente în deșeurile unui centru specializat de eliminare din Romano d'Ezzelino.

Povestea a ieșit la iveală în ultimele zile când compania Vicenza specializată în eliminarea deșeurilor și-a dat seama că printre moloz zburau fragmente de bancnote de 500 și 200 de euro. De altfel, copiatorul cu toți banii ajunsese deja în tocător și în acel moment a fost imposibil de recuperat bancnotele, spun angajații. Din ele a rămas numai un sac de praf.

„Nimeni nu deschide niciodată sertarele de hârtie”

 

Abia după descoperirea bancnotelor stricate, faptul a fost imediat legat de un alt episod petrecut cu puțin timp înainte. De altfel, un bărbat în vârstă s-a prezentat la Primărie cerând repunerea în posesie a utilajului pe care el însuși îl adusese la ecocentru cu câteva zile înainte justificând faptul că a uitat în interior documente importante, în special un testament.

În realitate nu era vorba de documente, ci de bancnotele pe care le-a pierdut acum pentru totdeauna. Când municipalitatea a contactat firma de deșeuri pentru a întreba dacă fotocopiatorul poate fi recuperat, de fapt, i s-a comunicat că acesta a intrat deja în tocător.

„A sosit într-o dimineață foarte agitat, a vrut să recupereze fotocopiatorul. Angajații au întrebat compania dacă utilajul a fost deja distrus și au primit confirmarea, dar noi nu aveam idee că conține o astfel de comoară, pensionarul nu a spus niciun cuvânt despre asta”, a declarat primarul Matteo Macilotti pentru Giornale di Vicenza, fără totuşi să dezvăluie identitatea proprietarului comorii pierdute.

Chiar și în compania de deșeuri din Vicenza se confirmă episodul. „Când sosesc copiatoarele, angajații doar verifică dacă există toner. Nimeni nu deschide niciodată sertarele de hârtie. Apoi muncitorul care a văzut tăvălugul umplut cu confetti alb și mov, a înțeles că sunt bancnote, dar era prea târziu: nu a mai rămas nimic din acei bani”, au explicat ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel