Germania. Tras pe dreapta pe autostradă, un bărbat care s-a dat drept român a sărit gardul de protecție și a vrut să scape

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Germania. Tras pe dreapta pe autostradă, un bărbat a sărit gardul de protecție și a vrut să fugă de polițiști
Germania. Tras pe dreapta pe autostradă, un bărbat a sărit gardul de protecție și a vrut să fugă de polițiști

În timpul uni control de rutină, polițiștii au oprit, luni, în jurul orei 13:30, pe autostrada A 61, lângă Alzey un automobil, în care se aflau doi bărbați, de 26 și, respectiv, 29 de ani. Unul dintre cei doi a prezentat un act de identitate românesc.

În timp ce agenții de la Direcția de trafic Wörrstadt examinau actele de identitate prezentate de cei doi bărbați, pasagerul, un bărbat, de 29 de ani, a rupt-o brusc la fugă.

A sărit peste un gard metalic înalt de 2,20 metri și a încercat să evadeze pe un câmp. În timp ce unul dintre ofițeri i-a pus imediat cătușele șoferului, celălalt polițist a pornit pe urmele fugarului, transmite Poliția Federală.

După aproximativ 500 metri, fugarul a vrut să se arunce asupra polițistului, dar a fost doborât, care l-a încătușat. Ulterior, s-a dovedit, că actele de identitate ale fugarului erau false.

Bărbatul provenea din Albania și se afla ilegal în Germania, având la activ mai multe infracțiuni de jaf, comise în jaf. După ce a primit îngrijiri medicale la spital, tânărul de 29 de ani a fost adus în fața biroului de imigrări și expulzat din Germania.

Pe lângă o interdicție de doi ani de intrare, a trebuit să plătească și o garanție de 550 de euro pentru infracțiunile pe care le comisese din nou. Autoturismul a fost ridicat pentru a se clarifica dreptul de proprietate.  

Totodată, alți români sunt căutați de Poliția germană cu elicopterul fiind suspectați că au comis un furt pe un șantier. În seara de luni, un bărbat a raportat poliției din orășelul german Sprockhoevel că mai mute persoane suspecte stau în zona unui șantier.

 

Germania. Hoți români, căutați cu elicopterul și cu un câine polițist, după o spargere

 

Mai mulți români sunt căutați de polițiștii germani, fiind suspectați că au comis un furt pe un șantier. În seara de luni, un bărbat a raportat poliției din orășelul german Sprockhoevel că mai mute persoane suspecte stau în zona unui șantier. O persoană a fost arestată.   

În jurul orei 1:45, forțele de poliție au reușit să localizeze un automobil, care era parcat în imediata apropiere a șantierului situat pe strada Wuppertaler Strasse. În automobil se afla un bărbat, de 30 de ani, cu domiciliul în Dortmund, potrivit unui comunicat al Poliției Federale.

Bărbatul, de origine română, a fost cooperant, dar nu vorbea fluent limba germană. În depozit au fost găsite urme care indicau o spargere. Metalele prețioase fuseseră pregătite pentru un transport. Potrivit martorului, ar fi fost cinci autori, motiv pentru care a fost chemați un elicopter de poliție și un câine de serviciu pentru a percheziționa zona.

Cu toate acestea, în ciuda unei căutări intense, nu au fost găsiți ceilalți autori ai jafului. Tânărul de 30 de ani din Dortmund a fost arestat provizoriu, iar vehiculul a fost confiscat. Ancheta asupra făptuitorilor, care sunt încă în libertate, este în derulare.

Polițiștii fac apel către cetățeni să contacteze Autoritatea raională de poliție Ennepe-Ruhr, dacă știu ceva despre acest caz. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel