Germania. Tânăr român, obligat de instanță să meargă la psihoterapie, din cauza gesturilor ciudate pe care le făcea în magazine

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 36 de ani din Herford, Germania, a fost obligat de instanță să urmeze ședințe de psihoterapie, după ce mai multe plângeri au fost făcute pe numele lui. Aproape toate cazurile au avu loc în magazine.

Cazul său a scos la iveală tendințele de "toucheurism" și „froteurism“ [n.r. denumit și frotaj, este o parafilie care constă în împlinirea satisfacției sexuale prin atingerea și frecarea, în special a organelor sexuale, de trupul unui străin, cel mai adesea fără consimțământul acestuia. Unii sexologi fac distincție între frotteurism (ca frecare pelviană) și toucherism (ca bâjbâind cu mâinile)], două tulburări de natură psihologică necunoscute până acum chiar și avocaților experimentați.

Românul în vârstă de 36 de ani fusese deja acuzat că a atins fetițe în magazinele din Herford în 2021. Dar, pentru că nu începuse încă o terapie impusă de instanță, el a fost din nou prezentat în fața  instanței, luni, din cauza acestor acuzații.

În toamna anului 2019, bărbatul, acum în vârstă de 36 de ani, ar fi pipăit o fetiță în magazinul H&M din Herford. La magazinul Marktkauf de pe Deichkamp, acesta ar fi atins o fetiță de aproape șapte ani.  Apoi, o a treia încercare, la începutul lunii septembrie 2021. În martie 2022, tribunalul pentru minori s-a ocupat de comportamentul agresiv al bărbatului din Herford. El este acuzat că ar fi atins fete de vârstă școlară primară la Marktkauf, pe Deichkamp, și la H&M, pe Gehrenberg, în toamna anului 2019, în cel de-al doilea caz chiar în părțile lor intime. Acuzarea l-a acuzat de abuz și agresiune sexuală asupra copiilor, potrivit westfalen-blatt.de.

Germania. Tânăr român, obligat de instanță să meargă la psihoterapie

 

Potrivit unui raport de expertiză, bărbatul, care nu avea până în prezent antecedente penale, are o tendință de "toucheurism", dorința de a atinge alte persoane, cu tendință de "frotteurism", dorința de a se freca de ele. La 5 octombrie 2019, de exemplu, el s-ar fi apropiat de la spate de o fetiță de abia șapte ani în raionul de jucării din Marktkauf - atât de aproape încât aproape s-a împiedicat în timp ce mergea înapoi. Bărbatul ar fi apucat-o apoi ferm pe copilă și a ridicat-o.

Cu toate acestea, copilul a declarat poliției: "Nu m-a durut". Și, potrivit mărturiei mamei la procesul din martie 2022, fiica ei nici măcar nu-și mai amintea după atâta timp. Cu toate acestea, bărbatul din Herford a recunoscut luni agresiunea, care a fost înregistrată de o cameră de supraveghere.

Gesturile ciudate pe care românul le făcea în magazine l-au adus în fața instanței

 

O lună mai târziu, românul, care la acea vreme locuia izolat, nu avea prieteni și nu cunoștea limba germană, ar fi apucat o fetiță de nouă ani între picioare la H&M. Cel puțin așa a relatat un vânzător. Copilul, care își trăgea un pulover pe cap, probabil că nu a observat nimic, iar mama care stătea lângă ea nu a văzut nimic, a spus ea. "Nici până în ziua de azi nu știm cine sunt mama și fiica. Nu au depus niciodată o plângere", a explicat luni judecătoarea Tanja Schwöppe-Funk. Românul însuși nu a oferit nicio informație în acest sens.

Prin urmare, tribunalul pentru minori a suspendat deja procedura în martie anul trecut, dar cu condiția ca românul necăsătorit să urmeze o terapie în termen de șase luni. Pentru că nu a făcut acest lucru, acum se afla din nou în fața instanței.

„Pur și simplu nu a găsit un loc de terapie“, a explicat avocatul său, Christian Thüner. Familia sa - căci românul a apărut în instanță împreună cu mama și sora sa - a încercat până la Hamburg și München, dar în zadar. "Nu numai că sunt prea puțini terapeuți, dar în cazul lui există și bariera lingvistică", a spus Thüner. Luni, acuzatul a fost din nou dependent de un interpret.

După lungi căutări, a fost posibilă identificarea unui psihiatru și psihoterapeut în Lehrte, lângă Hanovra, care vorbește și limba română. La 10 ianuarie, românul a avut acolo prima ședință de terapie, urmată de o a doua în februarie.

Deoarece bărbatul - conform expertizei, cu inteligență limitată și între timp sub supravegherea familiei sale - nu s-a făcut vinovat de alte infracțiuni, instanța, cu acordul procuraturii, a întrerupt din nou procedura, pe cheltuiala bugetului de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel