Germania. Șofer de microbuz, prins cu un buletin românesc falsificat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șoferul unui microbuz a falsificat actele de identitate și a fost prins pe A8, lângă Leipheim. Acesta avea asupra sa un act de identitate românesc falsificat, dar și actele originale, emise în Republica Moldova.

Un tânăr de 22 de ani era cât pe ce să scape cu escrocheria: Dar o anchetă la autoritățile române a adus claritate.

Anchetatorii de la poliția de frontieră din Pfronten au verificat luni, în jurul orei 18.05, un tânăr de 22 de ani care se deplasa cu un microbuz pe A8, pe sensul de mers spre Republica Moldova.

Potrivit raportului de poliție, la punctul de control de lângă Leipheim, acesta a arătat pașaportul moldovean și a declarat că locuiește deja de peste un an în Germania și că este înregistrat. Cu toate acestea, el nu avea viză sau permis de ședere. Acest lucru li s-a părut ciudat ofițerilor și, la scurt timp, au descoperit că bărbatul folosise o carte de identitate românească pentru a se înregistra.

Din nefericire, și-a amintit, pierduse această carte de identitate. Cu toate acestea, i s-a permis să își continue călătoria.

Ulterior, o anchetă la autoritățile române a clarificat problema. Cartea de identitate folosită era falsă. La întoarcerea sa, bărbatul se confruntă acum cu mai multe acuzații, printre altele pentru falsificare de documente, ședere ilegală și pentru că, aparent, lucra ca curier fără permis de muncă, informează poliția germană.

 

Vezi și:

Autocar plin cu români în drum spre Anglia, blocat în Austria, fără posibilitatea de continua călătoria: Șoferii erau pe drum de 110 ore

 

Poliția austriacă a demarat ample controale asupra vehiculelor de transport marfă și persoane pe teritoriul Austriei. Vineri și sâmbătă au avut loc două acțiuni de plan național, la care au participat în total 115 polițiști din cadrul LVA și al comandamentelor de poliție din districte.

În total, au fost verificați aproximativ 1.150 de șoferi și au fost efectuate 749 de teste de alcoolemie, iar opt șoferi au condus vehiculele în stare de ebrietate. 

Cea mai mare valoare măsurată a fost de 2,20 %o pentru o șoferiță din Eisenstadt. 4 șoferi au avut mai mult de 0,5 la mie, iar 4 șoferi au avut mai mult de 0,8 la mie.

Autocar plin cu români în drum spre Anglia, blocat în Austria, fără posibilitatea de continua călătoria

În plus, au fost depuse 273 de alte acuzații și au fost emise 335 de sancțiuni administrative, precum și 285 de acuzații de depășire a vitezei de către radar și 88 de acuzații pentru distanță insuficientă.

Șoferii români erau pe drum de 110 ore 


 Un autocar românesc care se deplasa din România spre Marea Britanie (aproximativ 3200 de kilometri) cu 88 de pasageri a fost oprit la Neusiedl am See. În timpul unei inspecții mai amănunțite la Nickelsdorf, au fost găsite nereguli în ceea ce privește timpii de conducere și de odihnă ai celor trei șoferi.

S-a dovedit că șoferii se aflau pe drum de aproximativ 110 ore fără întrerupere. A fost interzisă continuarea conducerii, iar acuzațiile și plățile de securitate au fost transmise administrației districtuale din Neusiedl am See.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel