Autocar plin cu români în drum spre Anglia, blocat în Austria, fără posibilitatea de continua călătoria: Șoferii erau pe drum de 110 ore

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto: ilustrativ
Foto: ilustrativ

Poliția austriacă a demarat ample controale asupra vehiculelor de transport marfă și persoane pe teritoriul Austriei. Vineri și sâmbătă au avut loc două acțiuni de plan național, la care au participat în total 115 polițiști din cadrul LVA și al comandamentelor de poliție din districte.

În total, au fost verificați aproximativ 1.150 de șoferi și au fost efectuate 749 de teste de alcoolemie, iar opt șoferi au condus vehiculele în stare de ebrietate. 

Cea mai mare valoare măsurată a fost de 2,20 %o pentru o șoferiță din Eisenstadt. 4 șoferi au avut mai mult de 0,5 la mie, iar 4 șoferi au avut mai mult de 0,8 la mie.

Autocar plin cu români în drum spre Anglia, blocat în Austria, fără posibilitatea de continua călătoria

 

În plus, au fost depuse 273 de alte acuzații și au fost emise 335 de sancțiuni administrative, precum și 285 de acuzații de depășire a vitezei de către radar și 88 de acuzații pentru distanță insuficientă.

Șoferii români erau pe drum de 110 ore 


 Un autocar românesc care se deplasa din România spre Marea Britanie (aproximativ 3200 de kilometri) cu 88 de pasageri a fost oprit la Neusiedl am See. În timpul unei inspecții mai amănunțite la Nickelsdorf, au fost găsite nereguli în ceea ce privește timpii de conducere și de odihnă ai celor trei șoferi.

S-a dovedit că șoferii se aflau pe drum de aproximativ 110 ore fără întrerupere. A fost interzisă continuarea conducerii, iar acuzațiile și plățile de securitate au fost transmise administrației districtuale din Neusiedl am See.

În zona Illmitz, un accident de circulație cu vătămare corporală a avut loc între doi conducători auto. S-a constatat că unul dintre conducătorii auto (bărbat, în vârstă de 20 de ani) avea o alcoolemie de 0,75 mg/l. Nu a fost posibilă efectuarea unui test de alcoolemie din cauza nivelului ridicat de alcool în sânge. La celaălalt șofer nu a fost posibilă efectuarea unui test cu alcooltestul din cauza astmului. Șoferul a fost apoi internat la spitalul Eisenstadt.

În timpul unui control al vehiculului în districtul Jennersdorf, s-a constatat că un șofer de 20 de ani din Styria nu avea permis de conducere și că plăcuțele de înmatriculare atașate vehiculului erau înregistrate ca fiind străine. De asemenea, vehiculul condus nu era înmatriculat în circulație. Plăcuțele de înmatriculare au fost confiscate și au fost depuse acuzații la administrația districtului Jennersdorf.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel