Germania. Româncă de 21 de ani, expertă în „tâlhăria cu dosar“: Pensionarii, victime sigure

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O tânără româncă, în vârstă de 21 de ani, a fost arestată după ce a atacat o femeie din Mülheim, în vârstă de 77 de ani, după ce a retras bani de la un bancomat. Tâlhăria a fost surprinsă de camerele de supraveghere și astfel românca a fost prinsă. Cercetările ulterioare au arătat că femeia era o adevărată expertă în astfel de tâlhării.

Pensionara a părăsit o bancă pe Wallstrasse, când a fost abordată de tânăra de 21 de ani. Ea i-a cerut vârstnicei să scrie ceva pe un dosar. Scopul era însă de a-i distrage atenția și să fure banii pe care i-a retras fără să fie observată.

Femeia în vârstă nu a intrat în trucul româncei care, după ce a văzut că îi sunt zădărnicite planurile, a smuls geanta și banii de la ea și a fugit. Victima a țipat puternic după ajutor și a atras astfel atenția trecătorilor.

Doi bărbați, în vârstă de 30 și 41 de ani, care erau în apropiere, au reușit să o oprească și să o predea poliției. Femeia arestată a petrecut noaptea în custodia poliției, apoi a fost eliberată, se arată într-un comunicat de presă. 

Germania. Româncă de 21 de ani, expertă în tâlhăria cu dosar

 

Judecătoria districtului Mülheim a emis, ieri, un mandat de arestare pentru presupusa hoață. Investigațiile efectuate de oficiul de poliție criminală 35, inclusiv evaluarea înregistrărilor video, au relevat, de asemenea, că suspecta a comis probabil alte șase acte similare în Mülheim an der Ruhr în perioada 3 decembrie 2020 - 10 februarie 2021.

În toate cazurile, tânăra a interceptat cetățeni vârstnici după ce au scos bani de la bancă sau bancomat și apoi i-a angajat într-o conversație. Distrăgând atenția femeilor în vârstă, a încercat să pună mâna pe banii care fuseseră retrași. Și în aceste cazuri, utilizarea forței a fost uneori un mijloc de reușită.

Într-un sondaj la nivel național, alte șase acte cu aceeași procedură, petrecute între 17 decembrie și 27 ianuarie în orașele Mönchengladbach, Leverkusen și Köln au fost descoperite. Și aici există suspiciunea că tânăra de 21 de ani a comis infracțiuni similare. Departamentul de urmărire penală 35 și parchetul din Duisburg au preluat procesarea centrală a tuturor infracțiunilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel