Germania. Român săltat din tren și trimis direct la închisoare. Credea că amenda primită în 2016 nu mai contează 

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Un român a fost arestat în Germania, după ce polițiștii au descoperit că acesta avea de plătit o amendă de 700 de euro încă din 2016. Bărbatul a presupus că a trecut prea mult timp de atunci și că nu mai contează că nu a plătit-o.

Totul s-a petrecut miercuri, 18 ianuarie, atunci când poliția federală a verificat pasagerii din trenul regional 13 care călătoreau de la Venlo (Olanda) la Viersen (Germania).

În gară, polițiștii au introdus detaliile personale ale unui român de 31 de ani în bazele de date și au descoperit că acesta avea un mandat de arestare emis de Parchetul din Dortmund.

Bărbatul fusese condamnat în 2016 de Tribunalul Districtual pentru un furt de obiecte de mică valoare și a fost obligat să plătească o amendă de 700 de euro sau să execute o pedeapsă privativă de libertate de 70 de zile.

Deoarece nu s-a preocupat să se achite în ultimii 8 ani, iar acum nu avea suma necesară pentru a plăti amenda și costurile judiciare de 78,50 euro, românul a fost arestat și dus la cel mai apropiat centru de corecție.

În urmă cu doar câteva zile, alți trei români au apărut în fața unui judecător din Germania, fiind acuzați de tâlhărie și tentativă de omor.

Trei români acuzați de tâlhărie și tentativă de omor în Germania

 

Un cuplu de pensionari din Augsburg, Germania, a fost atacat brutal în propria locuință, după ce trei indivizi au intrat în casa lor. Unul dintre aceștia lucrase pentru cuplul de pensionari și i-a determinat pe ceilalți doi să-l ajute să comită acest atac. Acum, cei trei sunt judecați pentru tentativă de omor.

Conform rechizitoriului prezentat marți în fața Tribunalului Regional din Augsburg, incidentul a avut loc în decembrie 2021, noaptea, când cuplul de bătrâni dormea în pat. Din senin, doi bărbați au intrat în dormitorul lor și i-au bătut cu brutalitate. Se pare că atacul a fost o încercare de furt, hoții suspectând că cei doi pensionari aveau o sumă mare de bani în casa din cartierul Bergheim din Augsburg.

Cuplul de pensionari a fost transportat la spital cu răniri grave, inclusiv hemoragii și fracturi faciale. Bărbatul de 83 de ani a suferit răni care au pus viața lui în pericol și a rămas orb într-un ochi. El și soția sa, în vârstă de 71 de ani, au necesitat tratament la spitalul universitar din Augsburg timp de mai mult de două săptămâni, inclusiv în terapie intensivă. Cei doi presupuși atacatori și o a treia persoană care ar fi ajutat la planificarea spargerii trebuie să răspundă acum pentru tentativă de omor. Toți trei sunt de naționalitate română.

Citește continuarea aici.

 

-----------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel