Germania. Român rezident în Italia, arestat pentru trafic de migranți dupa ce a fost prins cu trei egipteni minori în automobil

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un tânăr român, în vârstă de 22 de ani, care are reședința permanentă în Italia, este acuzat de introducerea ilegală a trei cetățeni egipteni  în Germani. 

 

Polițiștii federali au oprit și verificat o mașină cu numere de înmatriculare italiene pe B2, în apropiere de Mittenwald. Doar cetățeanul român care conducea autoturismul a reușit să se legitimeze cu cartea de identitate. În vehicul se aflau trei tineri fără documente de intrare în țară.

Potrivit declarațiilor, cei doi tineri de 16 ani și un tânăr de 15 ani proveneau din Egipt. Adolescenții au declarat că au fugit din Egipt în Italia, prin Turcia. De acolo, și-au continuat călătoria cu mașina.

 

8.000 de euro de persoană pentru întreaga călătorie oferită de român

 

Conform primelor constatări, aceștia au plătit aproximativ 8.000 de euro de persoană pentru întreaga călătorie în Germania. Anchetatorii Poliției Federale presupun că traficul a fost organizat.

Astfel, în urma celor descoperite, ofițerii de poliție l-au adus pe suspectul român în fața tribunalului districtual din München. Instanța a decis să îl aresteze preventiv pe bărbat, astfel că acesta a fost dus la o închisoare din München.

Cei trei minori ar putea fi încredințați în grija biroului de asistență socială pentru tineret din Garmisch-Partenkirchen după finalizarea măsurilor polițienești, informează un comunicat al Poliției.

 

Român, oprit pe drum federal, pentru un control. Bărbatul a fost dat jos din mașină și dus direct la pușcărie

 

Tot mai mulți români au fost opriți de autoritățile germane și, ulterior, arestați. Astfel, un român de 25 de ani a fost oprit, pe 23 noiembrie, pentru un control de polițiștii federali din Großhennersdorf. În jurul orei 18.00, ofițerii au oprit un autoturism, pe drumul federal B 178n, în care se afla un bărbat, cetățean român.

După ce l-au căutat în baza de date, agenții de poliție au descoperit că bărbatul este, de fapt, căutat de justiția germană, el fiind un infractor deja condamnat.

Parchetul din Köln îl caută de ceva vreme pe român, pe numele acestuia fiind emise două mandate de arestare. La sfârșitul anului 2018, Judecătoria Berlin Tiergarten l-a condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru tâlhărie. Aceeași instanță a emis un mandat de arestare preventivă în luna august 2021, pentru fals în documente, scrie presseportal.de.

Poliția federală l-a arestat pe bărbatul român și l-a predat oficialilor închisorii Bautzen. Românul își va ispăși astfel pedeapsa la care a fost condamnat pentru infracțiunile comise. 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel