Germania. Român cu trei mandate de arestare, prins pe Aeroportul din Dortmund

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român căutat cu trei mandate de arestare a fost prins pe Aeroportul din Dortmund în timp ce încerca să părăsească Germania. 

Un român rezident în Germania, căutat cu trei mandate de arestare, a fost capturat marți, 7 septembrie, pe Aeroportul din Dortmund.

Potrivit unui comunicat al poliției, totul s-a în jurul orei 11:30, atunci când polițiști federali l-au verificat pe românul de 21 de ani în cadrul controalelor de frontieră.

Tânărul nu și-a mai putut urma planul să plece din Germania în România, după ce agenții au descoperit că acesta era căutat de procurorii din Osnabrück după ce judecătoria din Bad Iburg l-a condamnat la 50 de zile de închisoare pentru amenințări și insulte.

Cu o lună mai devreme, românul a fost condamnat la 60 de zile de detenție pentru conducere fără permis.

Totodată, anul trecut acesta a fost găsit vinovat de infracțiunea de falsificare de documente și a fost condamnat la 50 de zile de închisoare.

Călătoria românului s-a încheiat brusc, înainte să ajunga în avion.

Oamenii legii l-au transportat la penitenciar, acolo unde își va ispăși cele trei condamnări.

Atocar cu români blocat pe autostradă, un conațional a ajuns direct la închisoare

 

Doi români care tocmai intraseră pe teritoriul Germaniei au ajuns direct în arestul poliției, în urma controalelor de rutină efectuate în special pe A17, în regiunea Berggießhübel. 

Ofițerii Postului de Poliție Federală Berggießhübel au arestat în total nouă persoane căutate în timpul controalelor de căutare începând de vinerea trecută (4 septembrie 2021). Acestea au fost găsite în timpul controalelor, în special pe A17. Cinci bărbați și două femei din România, Serbia, Republica Moldova, Bulgaria și Albania au reușit să plătească amenzile impuse de instanțe.

După ce măsurile de poliție au fost finalizate, li s-a permis să își continue călătoria. În cazul a doi bărbați din România, aceștia au fost duși la Dresda, după ce au fost verificați în zona de odihnă "Am Heidenholz".

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, polițiștii de la Postul de Poliție Federală Berggießhübel au verificat un bărbat din România pe A17, în apropiere de Breitenau. S-a dovedit că bărbatul de 37 de ani era căutat de procuratura din Passau cu un mandat de executare. În februarie 2019, tribunalul local din Passau l-a condamnat pe bărbatul căutat la o amendă de 3.675 de euro pentru încălcarea Legii privind stupefiantele. Polițiștii l-au dus pe bărbatul căutat la închisoarea Dresda pentru următoarele 90 de zile, deoarece nu a putut plăti amenda cerută.

Duminică, un alt român (49 de ani) a trebuit să fie transferat de pe autostradă la închisoarea din Dresda. El călătorea în Germania ca deținut într-un autocar și a fost verificat de poliție în zona de odihnă A17 de lângă Breitenau. Bărbatul a fost condamnat inițial la o pedeapsă totală de 1 an și 5 luni de închisoare pentru furt prin efracție de către Tribunalul districtual Wiesloch din Baden-Württemberg. După ce a executat o parte din pedeapsă, a fost deportat în România. După ce a reintrat în Germania, el trebuie să execute cele 106 zile de închisoare rămase, transmite poliția germană într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel