Germania propune "un plan Marshall" pentru reconstrucția Ucrainei

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Ministrul de externe Olaf Scholz a făcut referire la inițiativa SUA de a oferi fonduri țărilor din Europa de Vest după cel de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, el l-a invitat pe Zelensky să participe la summitul G7 pentru a vedea cum ar putea fi aplicată.

Șeful guvernului german, cancelarul Olaf Scholz, a declarat miercurea aceasta, 22 iunie, că "Ucraina are nevoie astăzi de un plan Marshall pentru reconstrucția sa", care, potrivit estimărilor sale, va costa miliarde de dolari, conform El Litoral.

Prin aceasta, Scholz s-a referit la inițiativa SUA de a oferi fonduri țărilor din Europa Occidentală după cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Scholz l-a invitat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să participe la summitul G7,

 

De asemenea, Scholz l-a invitat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să participe la summitul G7, care începe duminica aceasta, pentru "a vedea cum ar putea fi acest plan Marshall pentru Ucraina".

Mai mult, în timpul vizitei sale în orașul devastat Irpin, săptămâna trecută, cancelarul a declarat că a văzut un nivel de devastare care i-a amintit de "imaginile din Germania după cel de-al Doilea Război Mondial".

"Vom avea nevoie de multe miliarde de euro și de dolari în plus și timp de ani de zile", a subliniat Scholz.

De asemenea, liderul german a cerut Occidentului să "susțină ferm obiectivul" de a sprijini guvernul ucrainean cu sancțiuni, asistență financiară și "livrări de arme".

 

Cincisprezece morți în urma unui atac masiv cu rachete rusești asupra Harkovului

 

Forțele rusești au bombardat cu rachete al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, și zona rurală din jur, ucigând cel puțin 15 persoane, în ceea ce Kievul a numit o încercare de a forța retragerea trupelor de pe câmpul principal de luptă pentru a proteja civilii de atacuri, scrie Reuters.

În Rusia, un incendiu a distrus o rafinărie de petrol la doar 8 km de granița cu Ucraina. Agenția de știri rusă TASS a citat un oficial local care a declarat că aceasta a fost lovită de o dronă.

Loviturile rusești asupra Harkovului, pe tot parcursul zilei de marți și continuând miercuri dimineața, au fost cele mai grave din ultimele săptămâni.

Autoritățile ucrainene au declarat că 15 persoane au fost ucise și 16 rănite marți în bombardamente în regiunea Harkov, fiind raportate și alte victime în urma loviturilor din timpul nopții și de miercuri dimineața.

"Forțele ruse lovesc acum orașul Harkov în același mod în care au lovit anterior orașul Mariupol - cu scopul de a teroriza populația", a declarat consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovych într-un discurs video.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel