Germania. Prima țară care declară mahmureala boală. Poți să-ți iei concediu medical

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Germania declară mahmureala boală
Germania declară mahmureala boală

Germania este primul stat din lume care a declarat mahmureala boală. Astfel, cei care se simt rău după ce au consumat alcool în exces își pot lua concediu medical.

Tribunalul din Frankfurt a dat o decizie unică în lume. Judecătorii au concluzionat că termenul „boală” include „orice perturbare, chiar ușoară sau temporară, a stării normale sau a activității normale a organismului”. Astfel, în opinia lor, mahmureala este considerată boală, motiv pentru care se poate cere concediu medical, notează oradesibiu.ro

Inițial, magistrații s-au pronunțat într-un caz de concurență neloială. Un producător de suplimente alimentare a scos pe piață un baton care ar „lupta” împotriva efectelor produse de alcoolul în exces. Astfel, producătorii de alcool s-au revoltat și au mers în instanță să tranșeze neînțelegerea.

„Informațiile referitoare la un produs alimentar nu pot atribui vreo proprietate de prevenire, tratare sau vindecare a unei boli umane sau să dea impresia unei astfel de proprietăți”, o afirmație care recunoaște implicit mahmureala ca fiind o boală și care poate fi folosită de acum înainte de avocații muncii”, se arată în decizia instanței, potrivit sursei citate.

Vestea a fost primită bine în rândul bavarezilor, cunoscuți mari consumatori de bere. Unii dintre angajatori au început să fie sceptici, deoarece cred că se vor confrunta cu val de concedii medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel