Germania. Polițist român, prins după ce a fugit din țară ca să scape de o condamnare pentru șpagă. I-a cerut o mită de 13.000 de euro unui alt polițist

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un fost poliţist de frontieră din Timişoara, condamnat pentru luare de mită și trafic de influență, care a încercat să scape de pedeapsa primită, a fost găsit și reținut în Germania.

Polițiștii Direcției de Investigaţii Criminale și cei ai Serviciului Investigaţii Criminale Timiș, în cooperare cu autoritățile judiciare din Germania, prin rețeaua ENFAST, au reușit să îl găsească pe românul în vârstă de 46 de ani, în Germania, în localitatea Karlsruhe.

Astfel, după ce acesta a fost găsit, surse judiciare au declarat pentru Mediafax că este vorba despre un fost polițist de frontieră condamnat pentru luare de mită și trafic de influență.

De asemenea, ancheta a stabilit că în anul 2016, românul i-a cerut o mită de 13.000 de euro unui alt polițist, care era cercetat într-un dosar DIICOT. Astfel, în urma acestui fapt, fostul polițist de frontieră a fost prins în flagrant în timp ce primea banii.

În schimbul banilor, polițistul, detașat la DIICOT, ar fi urmat să mijlocească obținerea unei pedepse cu suspendare pentru mituitor. Astfel, în urma faptelor sale, pe numele fostului polițist a fost emis un mandat european de arestare, de Tribunalul Timiș, fiind condamnat la 6 ani de închisoare.

Potrivit Poliției Române, bărbatul a fost încarcerat la data de 1 decembrie 2021 în Karlsruhe, Germania, iar în prezent se fac formalitățile necesare în vederea extrădării românului.

 

Polițiști acuzaţi de luare de mită. Opreau șoferii și le cereau șpagă

 

Un caz la fel de revoltător a avut loc recent in România, unde șase agenți din Poliția Bacău sunt bănuiți de luare de mită. Aceștia opreau zilnic șoferi și cereau mită pentru a nu-i amenda.

Şase poliţişti de la Poliţia oraşului Dărmăneşti sunt acuzaţi de luare de mită într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de DGA, scrie Mediafax. Astfel, în acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în acest an, a unor infracțiuni de luare de mită de către șase agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău - Poliția Orașului Dărmănești, în legătură cu aplicarea/neaplicarea sancțiunilor contravenționale pentru contravenții constatate la regimul rutier.

Potrivit DGA, ancheta în acest caz a fost demarată în urma unui apel primit la linia "Call Center anticorupţie a DGA", iar în cursul zilei de miercuri, 17 noiembrie, au fost efectuate percheziţii atât la locuinţele persoanelor vizate de anchetă, cât şi la sediul unei instituţii publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel