Germania. Peste 100 de muncitori români închiși de poliție în aeroport pentru 2 săptămâni

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Peste 100 de români plecați la muncă în Germania în domeniul sanitar nu au fost lăsați de Poliția Federală din Germania să părăsească  aeroportul din Karlsruhe/Baden-Baden, fiind forțați să petreacă aici cele 14 zile de carantină obligatorie.

101 români ajunși în Germania, ca să muncească, sunt închiși și păziți în aeroport, unde vor trebui să stea 14 zile. Veniți la muncă, ei au fost blocați de polițiști imediat după aterizare, de joi seara. 

Ghinionul s-a ținut lanț de acești români. După o primă decolare eșuată din cauza unui avion defect, au ajuns în sfârșit în Germania, joi, la ora locală 21.00. Ânsă aici poliția federală le-a spus că nu au voie să părăsească terminalul de sosire al aeroportului Baden Airpark, din Soellingen și că trebuie să rămână aici izolați toate cele 14 zile, din cauza lipsei spațiilor de carantină. 

Zborul a fost organizat de un furnizor de servicii de îngrijire din Essen, Iar cei 101 oameni care ar trebui să muncească în servicii de asistență medicală și socială la domiciliu. Când au aterizat, românii au descoperit că sunt singuri în terminal. Iar în afara clădirii trupe ale poliției federale păzeau ieșirile. Li s-a comunicat că acolo vor sta 14 zile, în carantină. Și asta pentru că niciunul nu făcea dovada unei adrese unde să locuiască și să meargă să se izoleze.

Asistenții români închiși în Aeroport.Tratați diferit de muncitorii agricoli

 

„Asistenții rămași nu au voie să părăsească aeroportul. Poliția federală a anunțat că respectarea dispozițiilor de carantină este acum asigurată între conducerea serviciilor de asistență medicală, autoritățile locale responsabile și ministrul social respectiv al statelor federale în cauză. „Bineînțeles că a durat ceva”, a declarat pentru BNN un purtător de cuvânt al poliției federale.

Firma germană Promedica, cea care i-a adus și pe acești români în germania, aduce din estul Europei asistenți personali de îngrijire a persoanelor vârstnice, mai scrie bnn.de. Compania ar fi trebuit să îi cazeze pe angajații români asimilați muncitorilor sezonieri -  pentru că au contracte pentru 3 luni - timp de două săptămâni într-un spațiu de carantină. Cum nu a făcut asta, practic românii sunt blocați în terminalul aeroportului.

În legătură cu departamentul de sănătate, s-a verificat și s-a recunoscut că în acest caz  nu sunt respectate dispozițiile stricte din cauza pandemiei de coronavirus. „Corona a făcut foarte dificilă sarcina de a avea grijă de clienții noștri de îngrijire. De obicei, trimitem angajații noștri prin Ungaria prin tranzit. Însă intrarea în Ungaria cu microbuze nu funcționează în siguranță. Cu toate acestea, pentru a respecta obligațiile noastre de asistență, acum am avut grijă de transport prin zboruri charter special comandate ”, a descris pentru BNN, directorul managerului Promedica, Peter Blassnigg.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel