Germania nu mai primește pe nimeni fără pașaportul Covid, din acest weekend

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania nu mai primește pe nimeni fără pașaportul Covid, din acest weekend
Germania nu mai primește pe nimeni fără pașaportul Covid, din acest weekend

Toți călătorii care sosesc în Germania vor fi obligați din acest weekend să demonstreze imunitatea față de COVID-19, fie că au făcut vaccinul sau au trecut printr-o infecție anterioară, fie să prezinte un rezultat negativ al testului, au raportat surse guvernamentale, anunță Reuters.

Planul reflectă îngrijorarea din ce în ce mai mare a liderilor regionali și naționali ai Germaniei că numărul crescut de cazuri în destinațiile turistice ar putea contribui la alimentarea celui de-al patrulea val atunci când germanii vin acasă din vacanță.

Germania necesită acum un test negativ sau o dovadă a imunității numai de la cei care sosesc din așa-numitele „zone cu risc”, „zone cu incidență ridicată” și „zone cu variante de virus”, care în Europa includ acum Marea Britanie, Spania și Olanda.

Regulile sunt acum aplicate diferit și la aeroporturi și la frontiere, iar liderii regionali sunt dornici să le facă mai coerente.

 

Germania a implementat rapid vaccinarea pe scară largă

 

Germania a înregistrat 3.142 de noi infecții joi, potrivit principalului său organism de combatere a bolilor, Institutul Robert Koch pentru Boli Infecțioase. Media cazurilor noi zilnice în Marea Britanie se ridică la aproape 30.000.

După un început lent inițial, Germania a implementat rapid vaccinarea pe scară largă, 61,3% din populație primind cel puțin o doză, reducând dramatic severitatea și letalitatea bolii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel