Germania. Nemții cumpăra mai puține maşini Dacia. Declin în luna octombrie

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Dacia a vândut 3.612 de vehicule în luna octombrie în Germania, un declin de 14,7%. 

Vânzările de autoturisme în Germania au scăzut cu 7,4% în octombrie, la 252.628 unităţi, în timp ce Dacia a raportat un declin de 14,7%, la 3.612 de vehicule, arată datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor (KBA), transmite Automotive News Europe.

În septembrie, noile proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP) au afectat vânzările auto pe cea mai mare piaţă auto din Europa, înregistrându-se un declin de 31%

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Brandurile germane au avut rezultate mixte luna trecută. Cel mai semnificativ declin l-a înregistrat Porsche, cu 74%, urmat de Audi, cu 64%, în timp ce Volkswagen a raportat un recul de 19%. Performanţe slabe au avut Renault şi Nissan - scăderi de 37% şi, respectiv, 52%.

Câştigătorii din octombrie au inclus BMW (cu un avans de 26%), Mini (20%), Mercedes-Benz (19%), Smart (23%), Volvo (21%) şi Ford (5%).

În primele zece luni din acest an, vânzările de autoturisme noi pe cea mai mare piaţă auto din Europa au crescut cu 1,4%, la 2,92 milioane de unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 20,1%, la 62.371 vehicule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel