Germania. Muncitorii români din industria cărnii, protest de amploare (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Muncitorii români din industria cărnii au fost protagoniștii unei demonstraţii la Gütersloh (Renania de Nord-Vestfalia). Ei au cerut salarii meritorii.

În Gütersloh, la fabrica de mezeluri Martens, din cadrul concernului Tönnies, sindicatele germane DGB (Deutscher Gewerkschaftsbund) au organizat un protest în scopul semnării unui contract colectiv de muncă. La această fabrică, 70 la sută dintre angajaţi sunt români, potrivit Deutsche Welle.

„Astăzi suntem aici pentru că dorim un tarif, un salariu minim în industria cărnii. Minim 12,5 euro să fie, 14 euro pentru cei care au absolvit o perioadă de instruire în domeniu și minim 17 euro pentru cei care sunt profesioniști în ceea ce fac“, a spus, la portavoce, un muncitor român, care a vorbit în numele colegilor săi.

O mare parte dintre aceştia vor primi contracte directe de la 1 aprilie. 

Cele mai recente informații cu privire la o posibilă vânzare a pachetului majoritar de acțiuni Tonnies aduc în atenție toate scandalurile care au zguduit în ultimul an marele procesator de carne din Rheda-Wiedenbruck, Germania. În 2021, românii reprezintă aproape o treime din totalul angajaților din abatoarele Tonnies.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel