Germania: Mii de persoane au protestat împotriva măsurilor antipandemice la Dusseldorf

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Aproximativ 6.500 de persoane au participat sâmbătă la o demonstraţie împotriva vaccinării şi a altor măsuri antipandemice în oraşul Dusseldorf din Germania, a anunţat poliţia, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Potrivit unui purtător de cuvânt, demonstraţia a fost paşnică, iar participanţii au respectat cerinţa de a purta mască de protecţie.

În ultimele trei săptămâni, între 2.000 şi 4.000 de persoane au participat la demonstraţii împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19. 

Protestele au loc în ciuda creşterii numărului de infectări şi a îngrijorărilor în privinţa răspândirii noii variante a coronavirusului, Omicron, mai transmisibilă.

Numărul de cazuri creşte de la o zi la alta, conform datelor de sâmbătă, iar oficialii se tem că numărul real de infectări este de fapt mai mare, dată fiind faptul că cel mai probabil în timpul sărbătorilor au fost colectate mai puţine informaţii. Parlamentarii fac apel la populaţie să se vaccineze, spunând că nivelul actual al inoculării este prea mic.

Un protest similar a avut loc în Germania, pe 30 decembrie, la Munchen.

 

Protest anti-restricții în Munchen. Participanții pot primi amenzi de 3.000 de euro

 

Participanţii la un marş împotriva restricţiilor desfăşurat, pe 30 decembrie, în oraşul german Munchen ar putea primi amenzi de până la 3.000 de euro, au afirmat oficiali ai administraţiei locale citaţi de dpa. 

Protestul  fusese înregistrat iniţial ca urmând să aibă 5.000 de participanţi, dar a fost anulat în ultimul moment de organizatori, aceştia nefiind de acord cu regulile sanitare solicitate. 
Totuşi, câteva mii de oameni au mărşăluit prin centrul oraşului, uneori în grupuri de peste 100 de persoane, a explicat poliţia, care a recurs inclusiv la bastoane pentru a-i dispersa pe manifestanţi.

Numeroşi protestatari au fost opriţi şi solicitaţi să se identifice de către ofiţeri. Potrivit poliţiei, au fost emise 700 de citaţii pentru încălcarea legii şi împotriva a două persoane au fost formulate acuzaţii penale. 

 

Poliţia, sub presiune din cauza protestelor violente faţă de restricţiile antiepidemice şi vaccinare

 

Sindicatul de poliţie german GdP îşi exprimă temerea că poliţiştii se pot confrunta cu probleme psihologice din cauza desfăşurării lor în mod repetat la protestele împotriva măsurilor antiepidemice, notează DPA, citată de Agerpres.

"Multe proteste (împotriva măsurilor anti-) coronavirus pun o presiune uriaşă asupra forţelor noastre", a declarat şeful sindicatului Oliver Malchow în comentariile publicate miercuri de grupul media Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). În aceste condiții, poliţiştii care sunt de serviciu trec de la o desfăşurare a forţelor de ordine la alta.

Protestele din Germania implică evenimente din ce în ce mai violente cu niveluri ridicate de agresiune împotriva poliţiştilor, astfel că desfăşurarea acestora devine extrem de stresantă, a notat Malchow.

"Liderii lucrează din greu pentru a reduce stresul asupra personalului lor, dar acest lucru devine din ce în ce mai dificil', a adăugat el.

În plus, acesta a precizat deja într-un interviu oferit cu o zi înainte că demonstraţiile frecvente au determinat poliţia să neglijeze alte activităţi, de exemplu monitorizarea traficului.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel